PODCIŚNIENIA i STEROWANIA
To jest N75
To jest N18
Schemat ideowy
I z foto 1
[ Dodano: 31 Gru 2008 12:55 ]
Tu masz jeszcze foty tego plastiku z czujnikiem wstrcznego biegu który przychodzi na wybierak.
A tu sprawa altka
Piny w wtyczce są opisane.
D+ to pin do lampki na szafie - kabelek koloru niebieskiego
DF to pin do ECU kabelek koloru czerwono czarnego.
[ Dodano: 31 Gru 2008 13:30 ]
Od alternatora do tego złącza z niebieską wtyczką idą dwa przewody ( niebieski i czerwono-czarny) dopiero od samej niebieskiej wtyczki powinien iść jeden niebieski kabelek.
Spokojnie zaadoptuj twoją instalacie z TD od altka do tego miejsca nad rozrusznikiem, a tam połącz ją z niebieskim kabelkiem od wiązki silnika.
Ta wtyczka która jest wpięta w altek na twojej focie pasuje idealnie i nawet w pinie D+ jest kabelek koloru niebieskiego. Teraz tylko ładnie połączyć to z niebieskim kabelkiem w instalacji silnika i gotowe.
[ Dodano: 31 Gru 2008 13:39 ]
A jeśli chodzi o tą ostatnią niewiadomą wtyczke to nie wiem
, ale opisz dokładnie kolory kabli od niej i na którym pinie są, a nie odpuszcze
i dowiem sie do czego to jest
.
[ Dodano: 31 Gru 2008 13:46 ]
I jeszce jedna taka malutka sugestia
.
Z tego tematu wyszło całkiem niezłe kompendium wiedzy jak podłączyć 1Z w MkII
, chyba nawet jedyne i najlepsze na tym forum
. Dlatego żeby i pomagało innym to
może zmień temat na
:
"Jak podłączyć instalacie elektryczną. Silnik 1Z w Mk II" .Zdjęcia, schematy, porady.
[ Dodano: 31 Gru 2008 15:14 ]
To_mas pisze:jeszcze tylko jedna chyba ostatania nie zidentyfikowana wtyczka wychodzi z wiążki głównej w tym miejscy co ta od wycieraczek
Jeśli dobrze odczytałem kolory kabli (brązowy i czarny z białym paskiem) to jest to wtyczka od kierunkowskazu w lewym błotniku.
Mk III kolor przewodu od lewego kierunkowskazu ma właśnie czarny z białym paskiem.
tu foty, ale w moim aucie jest to przeróbka na kierunkowskaz clir od MK IV dlatego jest inna wtyczka i kierunkowskaz. Oryginalne kable z pinami wypiałem z takiej wtyczki jak na twojej fotce i wpiełem do pasujęcej do tego migacza.