rozrusznik nie kreci

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
De'D
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: De'D » pn sty 19, 2009 11:26

cykanie jest - bendix wyrzuca.

nie kręci - szczotki sie skończyły..... wystarczy że jedna minimalnie nie styka z wirnikiem i juz masz pozamiatane.

szczotki coś kolo 50-60 zł kosztują ... wymienisz sam bez problemu, ewentualnie jak są lutowane to więcej zabawy jest.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54984 tu masz troche do przestudiowania :okej:
Ostatnio zmieniony pn sty 19, 2009 11:33 przez De'D, łącznie zmieniany 1 raz.

albert1973
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: albert1973 » pn sty 19, 2009 11:41

double-d pisze:cykanie jest - bendix wyrzuca.

nie kręci - szczotki sie skończyły..... wystarczy że jedna minimalnie nie styka z wirnikiem i juz masz pozamiatane.

szczotki coś kolo 50-60 zł kosztują ... wymienisz sam bez problemu, ewentualnie jak są lutowane to więcej zabawy jest.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54984 tu masz troche do przestudiowania :okej:
ja szczotki miałem wlutowane -koszt szczotek i robocizny to 60 zl

Awatar użytkownika
De'D
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: De'D » pn sty 19, 2009 11:47

no właśnie cena którą podałem to razem z robocizną była (skleroza) :rolleyes: :helm:
też miałem wlutowane i domową lutką nie mogłem tego rozpuścić.
Ale na wsuwki to żaden problem - 5 minut
Ostatnio zmieniony pn sty 19, 2009 11:49 przez De'D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GTI.WGM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GTI.WGM » pn sty 19, 2009 13:03

Hejka.Ja miałem podobnie.Zostawiłem fure pod sklepem i zaraz wracam a tu automat wyrzuca bendix a rozrusznuk nie kręci.Chcę zaznaczyć, że nigdy nie miałem problemu z rozrusznikiem.Popchnąłem furę i zapalił.Dojechałem do domu a w domu znów nic.WYJMOWAŁEM ROZRUSZNIK 3 RAZY I 3 RAZY ROZBIERAŁEM GO NA CZĘŚCI PIERWSZE.Jak go wyjmowałem działał a jak wkładałem nie kręcił.W końcu zadzwoniłem do koleszki co jest mechanikiem,przyjechał i mnie załamał.W SKRZYNI BIEGÓW JEST TULEJKA, W KTÓRĄ WCHODZI WAŁEK JAK WYRZUCANY JEST BENDIX, ŻEBY SIĘ NIE KRZYWIŁ.Nałorzył tam trochę smaru i działa już 3 miesiące bez zająknięcia.Jak wyjmiesz swój to sprawdź czy jest tam smar bo może być wlaśnie to.Pozdro i powodzonka w walce.

VW its my passion!

masuo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: masuo » pn sty 19, 2009 13:16

wyjalem rozrusznik i sie silnik troche obsunal ale go podparlem i mam nadzieje ze nie bedzie problemu z montazem, zanioslem rozrusznik do mechaniora to powiedzial ze na pewno bendix jest do wymiany bo zuzyty a reszte sprawdzi i za godzine da znac to teraz czekam kurcze....snieg pada mroz a ja na sniegu sie taczam pod samochodem ze tez nie mial kiedy sie zj***ć dopeiro co silnik wyremontowalem a tu znowu dziad sie sypnal

Awatar użytkownika
GTI.WGM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GTI.WGM » pn sty 19, 2009 13:34

Ale latał jak go wyjąłeś?

VW its my passion!

masuo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: masuo » pn sty 19, 2009 13:52

GTI.WGM, no latal w sensie luzy mial

Awatar użytkownika
GTI.WGM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GTI.WGM » pn sty 19, 2009 13:58

Ale jak bo wyjąłeś to bendix wyrzucał i wirnik kręcił?Szkoda że zaniosłeś do mechanika.Idź i poszukaj tej tulejki w skrzyni w którą wchodzi ten wałek i go trochę nasmaruj i to powinno być to.
Ostatnio zmieniony pn sty 19, 2009 14:00 przez GTI.WGM, łącznie zmieniany 1 raz.

VW its my passion!

masuo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: masuo » pn sty 19, 2009 14:14

a gdzie jest ta tulejka bo nie wiem o czym mowicie? a i pytanie odnosnie opadnietego silnika czy nie bedzie problemow zeby pozniej zamontowac rozrusznik?

Awatar użytkownika
GTI.WGM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GTI.WGM » pn sty 19, 2009 14:33

Jak masz wyjęty rozrusznik to widać w skrzyni koło zamachowe.Tulejka znajduje sie tam gdzie wkładasz rozrusznik w szkrzynię.Musisz wymacać palcem taką dziurę albo nachyl się dobrze i wtedy ją zobaczysz.Najlepiej jak podlewarujesz lekko silnik ale nie ustawiaj go centralnie pod miską tylko na brzegu żeby się nie zgjęła i wtedy powinno pasować.Podnoś silnik lewarkiem a śrubę wkładaj od góry jak wejdzie wtedy wejdą wszystkie.

VW its my passion!

masuo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: masuo » pn sty 19, 2009 19:59

dobra wsio zalatwione elektromagnes to byl i bendix zmieniony i 160 za calosc (czesci bosch). tera pali jak rakieta, jeszcze silnik sie obsunal ledwo to poskladalismy bo nie mozna bylo srubami zlapac ale po 3 godiznach kombinacji dali rade i tako, tulejke dostalem od chlopa ale jej nie wlozylismy :/a juz bylo za pozno jak sie zorientowalismy trudno punktow nie moge dac bo nikt nie trafil hehe ale dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”