Czyli wymianka nagrzewnicy ?abt pisze:masz zapowietrzona nagrzewnice...jest niedrożna z powodu powietrza które gromadzi się na górze nagrzewnicy i wypiera płyn więc nie grzeje całą swoją powierzchnią tylko jakieś 10 %
Ciepły nadmuch - brak lub prawie brak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No wiem, ale ja sie dostałem tylko no sterownika od strony pokręteł, i ta niebieska linka rusza sie normalnie jak zawsze... a tam na drugim koncu niebieskiej linki nie wiem co jest, nawet nie wiem jak sie tam dostac ;/
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:55 ]
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:55 ]
wicher wieje az w oczy koleabt pisze:raczej tak. a mocno wicher hula Ci z nawiewu czy tylko lekko sobie dmucha?? może być syf miedzy żeberkami..raz miałem takiego pacjenta co jeżdził parę lat z dziurawym filtrem ;p
Cóż.. czyli wiem tyle ze nic nie wiem Wymienie nagrzewnice, niewielkie koszty są.. Być moze uda mi sie samemu to zrobić zeby minimalizować koszty..(?)
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:57 ]
To ja już głupi jestem Co proponujecie robic?
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:58 ]
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:58 ]
Którędy szukać wogole dostępu do tamtej ciemnej strefy zła?miś fazi pisze:troszkę gimnastyki , latarka i zobaczysz , a co do zapowietrzenia , to raczej obieg sam się odpowietrza , tam nie ma żadnego zaworu do ciepłego , oprócz klapki nadmuchu
newchief pisze:Cóż.. czyli wiem tyle ze nic nie wiem Wymienie nagrzewnice, niewielkie koszty są.. Być moze uda mi sie samemu to zrobić zeby minimalizować koszty..(?)
[ Dodano: 10 Paź 2009 16:58 ]Którędy szukać wogole dostępu do tamtej ciemnej strefy zła?miś fazi pisze:troszkę gimnastyki , latarka i zobaczysz , a co do zapowietrzenia , to raczej obieg sam się odpowietrza , tam nie ma żadnego zaworu do ciepłego , oprócz klapki nadmuchu
no kolego wymienić nagrzewnicę to dopiero zabawa , lepiej żeby to nie była wina nagrzewnicy , bo mnie przeklniesz , tam to dopiero jest zabawa , trzeba całą deskę zdejmować
dokladnie, do wymiany nagrzewnicy cała deska do wyjęcia, ale jest fotoporada na forum. ja robilem na jej podstawie i poszlo gladko Masz może lpg ? bo ja mam tak, że parownik od gazu jest wpięty na trójnikach przed nagrzewnicą i przez to ciężko jest odpowietrzyć nagrzewnicę. Spróbuj odpowietrzyć na wężach przy nagrzewnicy (poluzuj je troche, powietrze powinno uciec), potem uzupełnij płyn w zbiorniczku (troszke przy odpowietrzaniu uleci) i jak nagrzewnica drożna to powinno być dobrze
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
masz rację , ale ten co robił LPG i zrobił syfon na układzie ogrzewania , to fajansiarz , a nie mechanikmishabest pisze:dokladnie, do wymiany nagrzewnicy cała deska do wyjęcia, ale jest fotoporada na forum. ja robilem na jej podstawie i poszlo gladko Masz może lpg ? bo ja mam tak, że parownik od gazu jest wpięty na trójnikach przed nagrzewnicą i przez to ciężko jest odpowietrzyć nagrzewnicę. Spróbuj odpowietrzyć na wężach przy nagrzewnicy (poluzuj je troche, powietrze powinno uciec), potem uzupełnij płyn w zbiorniczku (troszke przy odpowietrzaniu uleci) i jak nagrzewnica drożna to powinno być dobrze
[ Dodano: 10 Paź 2009 17:40 ]
ale , z drugiej strony , to teraz takich nie brakuje