Przewody BERU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
guti,
Jeszcze dodam Ci ze musze zmienic kopulke bo stara i szitowa jakies EPS, zamiast miedzianych bolcow, ktore z czasem sie wypalaja od iskry, to mam tak jakby aluminiowe i to sie utlenia...przebieg niby maly, ale to jest kupowane za czasow, gdy jeszcze bylem zielony . Jak znajde work to caly ukl. WN bedzie germany a nie skladak
Jeszcze dodam Ci ze musze zmienic kopulke bo stara i szitowa jakies EPS, zamiast miedzianych bolcow, ktore z czasem sie wypalaja od iskry, to mam tak jakby aluminiowe i to sie utlenia...przebieg niby maly, ale to jest kupowane za czasow, gdy jeszcze bylem zielony . Jak znajde work to caly ukl. WN bedzie germany a nie skladak
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie.
Wydaje mi się że nie ma się o co spierać... Wszystko i tak zależy od tego jak się chińczykom sypną składniki...
Wszystko bez różnicy czy BERU, JANMORY, SENTECH, BOSCH czy KRZAK wszystko jest robione w Chińskiej Republice.
Tak więc wszystko zależy od szczęścia kupującego.
Ja w jednym aucie: SEAT mam przewody Sentech, palec i kopułkę EPS i jest gitara.
W polo przewody JANMOR, kopułka i palec BERU i też jest gitara...
A jak coś znowu zacznie świrować to się zmieni bez różnicy na firmę i dalej będzie gitara...
Pozdrawiam
PAPAYOS
[ Dodano: 18 Paź 2009 19:53 ]
Nie wierzę, że przez tyle lat nie trzeba ich wymieniać. Ja najdłużej jeździłem na przewodach 6 lat (POLO) nie stety nie pamiętam firmy bo nie zwracam na to uwagi. Auto służy dojazdy a nie zaopatrzenia jego w firmowy osprzęt. W jednym aucie mam chińską przepustnicę, ganiam na niej już rok zrobiłem prawie 30tyś i jest gitara. A autem staram się jeżdzić max 3 lata, więc po co przepłacać...
Wydaje mi się że nie ma się o co spierać... Wszystko i tak zależy od tego jak się chińczykom sypną składniki...
Wszystko bez różnicy czy BERU, JANMORY, SENTECH, BOSCH czy KRZAK wszystko jest robione w Chińskiej Republice.
Tak więc wszystko zależy od szczęścia kupującego.
Ja w jednym aucie: SEAT mam przewody Sentech, palec i kopułkę EPS i jest gitara.
W polo przewody JANMOR, kopułka i palec BERU i też jest gitara...
A jak coś znowu zacznie świrować to się zmieni bez różnicy na firmę i dalej będzie gitara...
Pozdrawiam
PAPAYOS
[ Dodano: 18 Paź 2009 19:53 ]
13 lat i pewnie 5 tyś przebiegu przez te lata i auto stoi w dużym pokoju zamiast telewizora.Kavior pisze:W moim drugim aucie polo, beru mają już 13lat
Nie wierzę, że przez tyle lat nie trzeba ich wymieniać. Ja najdłużej jeździłem na przewodach 6 lat (POLO) nie stety nie pamiętam firmy bo nie zwracam na to uwagi. Auto służy dojazdy a nie zaopatrzenia jego w firmowy osprzęt. W jednym aucie mam chińską przepustnicę, ganiam na niej już rok zrobiłem prawie 30tyś i jest gitara. A autem staram się jeżdzić max 3 lata, więc po co przepłacać...
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
Auto jest z 96roku, ma najechane 260tyś.km przeszło, nie jest garażowane i jak widać po przebiegu auto nie stoi :green_fuck: Kable są oryginały, jest na nich wybita data 96r i nazwa Beru. Auto mam po rodzinie i nikt nigdy tych kabli nie zmieniał. Na dodatek napiszę że auto od 40tyś jeżdzi na gazie i nie widzę potrzeby zmiany kabli mimo że na autach nie oszczedzam. Zapłony nie wypadają, nie szarpie, obroty nie falują, dyskoteki pod maską nie ma w wilgotne dni więc po co? I jeżeli twierdzisz że Beru to to samo co przewody za 50zł to nie widzę najmniejszego sensu dalej z Tobą dyskutowaćPAPAYOS pisze:13 lat i pewnie 5 tyś przebiegu przez te lata i auto stoi w dużym pokoju zamiast telewizora.
Na dowód że auto nie stoi przed tv Zdjęcia kabli zrobie w najbliższych dniach
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 11:34 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
Kavior,golfina 96r i ori przewody BERU i pali na dotyk
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 12:09 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak się dziwnie składa, że ten licznik którego zdjęcie figuruje w twoim poście nie pochodzi ani z Golfa a tym bardziej z POLO. Tak się dziwnie składa że jestem posiadaczem POLO z 96 roku.Kavior pisze:Auto jest z 96roku, ma najechane 260tyś.km przeszło, nie jest garażowane i jak widać po przebiegu auto nie stoi
A co do wiekowych (13 lat) przewodów wątpie tak samo jak w autentyczność zdjęć...
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
marny z ciebie specPAPAYOS pisze: Tak się dziwnie składa, że ten licznik którego zdjęcie figuruje w twoim poście nie pochodzi ani z Golfa a tym bardziej z POLO. Tak się dziwnie składa że jestem posiadaczem POLO z 96 roku.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
Jak kolega wyżej zauważył założyłem indiglo.PAPAYOS pisze:Tak się dziwnie składa, że ten licznik którego zdjęcie figuruje w twoim poście nie pochodzi ani z Golfa a tym bardziej z POLO. Tak się dziwnie składa że jestem posiadaczem POLO z 96 roku.
A co do wiekowych (13 lat) przewodów wątpie tak samo jak w autentyczność zdjęć...
Zegary oryginalnie wyglądały tak:
A tu zdjęcie podczas przeróbki zegarów:
A to moja polówka:
W wyświetlaczach odwróciłem folie i zalożyłem czerwone ledy od tyłu stąd czerwone cyfry na czarnym tle (negatyw)
Zdjęcia przewodów zamieszcze jak tylko znajde czas by rozkręcic osłone silnika i wyciągnąc jeden przewód do zrobienia zdjęcia. Strasznie uparty jesteś
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 22:11 przez Kavior, łącznie zmieniany 2 razy.