jhosef pisze:Mam też taki otwór, dokładnie w tym samym miejscu. W tych okolicach jest podwójna podłoga, można to zobaczyć po wyciągnięciu korków od góry. Widocznie ma to służyć schodzeniu wody. Po zdjęciu dywaników widać 3 lub 4 korki gumowe z czego prześwit na glebę ma tylko jeden. Ostatnio wybebeszałem auto aby wysuszyć.
No właśnie, zdaje się, że w wielu mk3 tak jest, dostałem też wiadomość prywatną, od innego użytkownika, że on też tak ma. Sprawa jest jasna, to są otwory robione w fabryce- przy nowości. Nie wiem tylko do końca po co służą, skąd ta woda ma niby schodzić?
A już się zaczęły głupie teorie- powódź
![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
, dzwon
![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
Przynajmniej miałem ubaw bo i tak wiedziałem, że moje auto nie jest ani po dzwonie, ani po powodzi, a otwory są w dokładnie symetrycznych miejscach (sprawdzałem nawet odległość od korka cyrklem)- jest to zrobione w fabryce.
A to co widzicie na tym zdjęciu to część progu, która ma nieco rdzy, w innych częściach jej nie ma, tylko na początku progu. Rdzy tej nie widać z zewnątrz, trzeba się schylić lub przez lustro patrzeć, ale to i tak będzie w najbliższym czasie robione. I do tego rdza jest tylko na tej dolnej listewce!!!!! TO NIE JEST RDZA TO BRĄZOWE NA BARANKU! co widzicie na tym zdjęciu, to jest piasek (błoto)- sprawdzałem to bo rzeczywiście jak rdza wygląda.
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.