u mnie też taki świst słychać, niektórzy nawet się pytają czy BOW nie mam ....szczerze nie wiem czym to jest swpowodowane.. mam koncowy orginał.. katalizator w środku pusty i turbo z ARL...
dzwięk jest przy szybkiej zmianie biegów lub jak puszczę gaz...czyli jak turbo przestaje dmuchać
a jak to jest na przeglądzie będą się czepiali jak zostawie tylko ostatni tłumik? zamiast kata mam rure i chce jeszcze wywalić przed ostatni tłumik co wy na to?
ChiquitaB, nie będą się czepiali a gdyby się czepiali braku kata to obowiązek posiadania katalizatora ciąży tylko na autach wyposażonych w silniki benzynowe.
Kolega wyciął kata z 1.9 tdi ALH 90km w MK4 i ma taki dźwiek turbo. Nie ma zdanych przelotów ani nic. Ja w Borze 1.9 tdi ASZ PD tez mam kata wywalonego i tego dźwieku nie mam
bananek1993 pisze:Kolega wyciął kata z 1.9 tdi ALH 90km w MK4 i ma taki dźwiek turbo. Nie ma zdanych przelotów ani nic. Ja w Borze 1.9 tdi ASZ PD tez mam kata wywalonego i tego dźwieku nie mam
I bardzo dobrze że nie masz bo to szkodzi turbinie. Spaliny się cofają i walą po łopatkach turbiny ! tgzw. Surge.
Potrzebujesz programu, korekty do MSA15, EDC15V czy EDC15P ? Twój diesel źle odpala? Pisz PM...