[BORA] Przednie drzwi nie zamykają się centralnym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A jak się sprawdza takie bezpieczniki? Bo jak na nie patrzyłem to poza tym, ze mają inne oznaczenia to nie wiem na co patrzeć. Oraz mógłbys powiedzieć na które powinienem popatrzeć? bo w tamtym miejscu była karteczka, ale jest tak wyblakła, ze nic nie widac, a tam pewnie były oznaczenia bezpieczników.
wyciągasz bezpiecznik , w środku idzie drucik jak bedzie nadpalony albo przerwany to znaczy że jest do wymiany. Wyciągaj każdy po kolei długo nie zejdzie bo i tak pasuje raz na jakiś czas posprawdzać wszystko
[ Dodano: 16 Lip 2010 18:55 ]
w srodku bezpiecznika jest drucik który ulega przepaleniu
[ Dodano: 16 Lip 2010 18:58 ]
ze schematem może być problem bo możesz mieć inne rozmieszczenie niż u mnie najlepiej sprawdz wszystkie- dużo ich nie ma albo poproś jakiegoś kumpla żeby zobaczył
[ Dodano: 16 Lip 2010 18:55 ]
w srodku bezpiecznika jest drucik który ulega przepaleniu
[ Dodano: 16 Lip 2010 18:58 ]
ze schematem może być problem bo możesz mieć inne rozmieszczenie niż u mnie najlepiej sprawdz wszystkie- dużo ich nie ma albo poproś jakiegoś kumpla żeby zobaczył
- gregoryb1
- vel Młody
- Kontakt:
Schemat bezpiecznikow jest tutaj :
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/
rozmieszczenie jest takie samo jak we wszystkich tylko moze w niektorych poprostu byc puste gniazdo
Jesli masz problemy z lusterkami, zamkiem, szybą na raz w jednych drzwiach to ja bym stawiał na silniczek od podnoszenia szyb bo on jest takim jakby modułem sterującym tym wszystkim i jesli on padł to bedzie głowna przyczyna
Tak jak pisze mirek87, zacznij od bezpiecznikow a pozniej posprawdzaj kable.
Ale najlepszym rozwiązaniem byłoby podmiana jakiegos działajacego silnika zeby sie upewnic
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/
rozmieszczenie jest takie samo jak we wszystkich tylko moze w niektorych poprostu byc puste gniazdo
Jesli masz problemy z lusterkami, zamkiem, szybą na raz w jednych drzwiach to ja bym stawiał na silniczek od podnoszenia szyb bo on jest takim jakby modułem sterującym tym wszystkim i jesli on padł to bedzie głowna przyczyna
Tak jak pisze mirek87, zacznij od bezpiecznikow a pozniej posprawdzaj kable.
Ale najlepszym rozwiązaniem byłoby podmiana jakiegos działajacego silnika zeby sie upewnic
A to bardzo możliwe, że jest to silniczek, gdyż po prostu jest on odłączony w tym momencie. A to dlatego, że jego mocowanie z drugiej strony z mechaniuzmu sterowania szybami było uszkodzone, więc nie montowałem w oczekiwaniu na nowy. W poniedziałek powinienem mieć już cały zestaw więc wtedy zdemontuję wszystko i będę wiedzieć.
Same bezpieczniki również posprawdzam z ciekawości.
Dzięki!
Same bezpieczniki również posprawdzam z ciekawości.
Dzięki!