czyli nie muszę kupować piasty (13) tak jak w normalnym golfie?
Wystarczy samo łożysko? (24)?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć. Dzisiaj jadę z rysunkami do ślusarza i mam pytanie, bo jako laik być może nie zauważyłem na rysuku otworów przez które mocuje się ściągacz do miejsca gdzie było przykręcone jarzmo czy tak? Oczywiście dotyczy to etapu ściągania piasty. Z góry dziękuję za wyjaśnienia.wojtek790 pisze:Witam
Jestem właśnie po wymianie łożyska koła przedniego.
Żeby zaoszczędzić na wymianie zrobiłem własny ściągacz, oczywiście bazowałem na zdjęciach ściągacza z http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1722551" onclick="window.open(this.href);return false;.
Wszystkie krążki dorabiałem według wymiarów łożyska, które kupiłem wcześniej. Moja zwrotnica wygląda inaczej niż ta w instrukcji, "wąsy" od klocków są na stałe.
Jeżeli ktoś ma dostęp do kawałków blachy, rur, itp. oraz dostęp do tokarki, to powinien sobie takie cudo zrobić, a na pewno przyda się taki ściągacz również do innych celów.
Posiadam dokumentację gabarytową (własnej roboty - cad) jak zrobić taki kompletny ściągacz, więc jeżeli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt mailowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości