mk2 ile zapłace za lakierowanie tych rzeczy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob lut 04, 2006 22:51

misiek10111 no ok sam dla siebie będzie robił :grin: ale jak znam sie troszke na tym to by trzeba było kaszpirowskiego :bigok: do tej robótki aby było tak tanio i bardzo dobrze no i jakby podrzucił jeszcze z czarnobyla jakiś extra lakierek to wogóle :green_fuck: ( to tak dla smiechu więc nie na serio)a teraz na serio to jak ktoś niema co robić i będzie nad tym cudował tydzień sam to może się uda w 99 zamknąć .Sory ale materiały lakiernicze są zajebiście drogie jak chcesz dobre i niema cudów ale też są najtańsze ale jaka jakośc taka cena tak myślę bo na nich nierobię.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » sob lut 04, 2006 23:04

Tomasz Żaguń pisze:misiek10111 no ok sam dla siebie będzie robił
i tu Ci przyznam rację, ale nie kazdego stać na malowanie całego (np: mnie nie stać - i robię takie rzeczy sam , mówimy o małuch dzefektach), jeżeli sie to zrobi solidnie będzie służyć(gożej oczywiście z doborem koloru lakieru), wiesz ja taż bym wolał lecieć do lakiernika z każdą rysą na lakierze ale mnie nie stać i tutaj reprezętuję ludzi z mniej zasobnym portwelewm(gdybym z każdą rysą na lakierze leciał do lakiernika- muwimy tu o duzuch rysach- to bym zbankrutował), mam nadzieję że to rozumujesz nie jako lakiernik(jak mniemam że wykonujesz ten zawód lub masz b.dużą styczność z tym fachem) ale jako zwykły posiadacz auta parkowanego b. często w mieście gdzie kondonów nie brakuje by Ci na złość auto podrapać, pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za przesyłkę TAZ(mam nadzieję że się nie pogniewasz za mój wywód)
Ostatnio zmieniony ndz lut 05, 2006 13:00 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.

:-k ...

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz lut 05, 2006 00:23

Spoko kazdy ma swoje racje a jak zawsze chodzi o KASĘ

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » ndz lut 05, 2006 14:55

sorki ze sie wtrace w temacik :food: pytanko do taza :pub: no i innych blacharzy lakiernikow - zalaczam 2 posty - chodzi mi o fachowa wypowiedz co do - klepac czy nowe ? i jaki koszt jednego i drugiego (chodzi o maske i wzmocnienie - pas przedni) jesli macie chwilke czasu i nerwow :kac: to bede wdzieczny - w tych postach na pcozatku sa foteczki wlasnie problemu

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35032

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=34805

dzieki i pozdrawiam

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz lut 05, 2006 19:56

Szefie więc moje zdanie jest takie : Maska druga do MKII kupisz w tanich prajsach max do 100 no i grill tylko oryginalny wraz z listwą .Co do wzmocnienia to raczej też bym wymienił około 50 pln wiec sam widzisz koszta części są śmieszne a wybór jest bardzo duży .Jeżeli byś wpadł na pomysł robienia maski to wyniesie Cię tyle samo jak byś wymieniał a jednak wymieniona jest prościutka i tylko do przemalowania.Tak myślę i bym tak zrobił dla siebie.Koszty każdy region ma inne więc się u siebie zorientuj.Pozdro

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz lut 05, 2006 20:35

Tomasz Żaguń pisze:Szefie więc moje zdanie jest takie : Maska druga do MKII kupisz w tanich prajsach max do 100 no i grill tylko oryginalny wraz z listwą .Co do wzmocnienia to raczej też bym wymienił około 50 pln wiec sam widzisz koszta części są śmieszne a wybór jest bardzo duży .Jeżeli byś wpadł na pomysł robienia maski to wyniesie Cię tyle samo jak byś wymieniał a jednak wymieniona jest prościutka i tylko do przemalowania.Tak myślę i bym tak zrobił dla siebie.Koszty każdy region ma inne więc się u siebie zorientuj.Pozdro
Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn lut 06, 2006 20:03

dzienks - orientowalem sie - wzmocnienie max 50zl, maska od 80zl taka sobie 120 b,dobry stan i czarna (bo poki co mnie nie stac na malowanie) grilek od kumpla za free :) i listwe pod reflektorki 17zl z hurt. znajomy mni doradzal zebym wstrzymal sie z kupnem maski do konca zimy - bo roznie bywa....

a czy taka maska - co z nia sie da zrobic - wyklepac i sprzedac? czy sprzedac taka jak jest ... kupuje ktos to w ogole?

(O===vw===O)

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lut 06, 2006 20:41

Ceny git tylko żadnych podrób mi proszę niekupuj bo wielkie g....... z tego będzie .Uwierz mi na słowo jak dla siebie to tylko oryginały i to używane jak dobrze zakupisz to Ci się opłaci a jak kupisz podróby to po roku rdza sie zesra ze szczęścia a i tak niebędzie Ci to wszystko pasować czy plastik czy metal .Zastanów się nad tym co piszę a wiem co piszę.

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn lut 06, 2006 22:55

dobrze:) zastanowie sie:) a czy oryginal.. to poznam po metce adidasa czy jak? :> bo jak z uzywek bede wybieral to moze byc zatarty znaczek czy na co tam mam patrzyc

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
nobel
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nobel » wt lut 07, 2006 15:49

bylem sie dowiadywac i narazie krzycza mi ceny 600-1000pln :green_fuck:
szukam dalej

25.VI.2005==>golfik poszedł 160, no 159 km/h

kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt lut 07, 2006 18:48

Każdy oryginał ma nabite zawsze vw no i zresztą widać po wykonaniu

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt lut 07, 2006 18:54

nobel pisze:bylem sie dowiadywac i narazie krzycza mi ceny 600-1000pln :green_fuck:
szukam dalej
Powiedz, że chcesz wpyłki, a nie lakierowanie całych elementów.

Awatar użytkownika
nobel
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nobel » wt lut 07, 2006 19:09

okej, wielkie dzieki, z tego co widziałem to cena idzie w góre przy tym "rdza3" bo to jest najgłebsze.

25.VI.2005==>golfik poszedł 160, no 159 km/h

kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt lut 07, 2006 20:39

Zapyłki lub te "wpyłki " robi sie na bazie a nie na klarze.I w brew pozorom jest dużo więcej pracy przy zapyłce z klaru niż przy pomalowaniu elementu całego lub do załamania jak przy tylnym błotniku .Jeżeli kolega chce mieć zrobione dobrze to wpyłki niestety są niezalecane a co do kosztów to są niewiele większe od wpyłek jeśli chodzi o materiał a jest dużo większa gwarancja co do zniwelowania różnicy w odcieniu lakieru.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”