Jacob pisze:Witam ja tez tak mam ja z polosi zsunie sie odwaznik wywazajacy ja,Sprawdz to soobie mi tez sie tlucze w prawym przednim kole,wtedy zatrzymnyje sie skrecam max kolami w prawa strone klucz do kola i ja nauwam na swoje miejsce,ten odwaznik jest w ksztalcie walca jest on zrobiony z jakiegos tworzywa sztucznego , i przy obracajacej sie polosi wpada w drgania i moze ci sie to tlucze,ja jutro jade na kanal i to przykleje silikonem.Miejsce jej jest tuz przy skrzyni.Pozdro
Jacob co do prawej strony zgadza sie chodzi o wywazenie. Póloś musi byc wywarzona i u mnie prawa jest i odwaznik siedzi scislo to sprawdzilem na samym poczatku. w twoim przypadku tez proponowalbym ci doswiadczalnie sprawdzic w którym miejscu przyklic ruwnowgę. Z drugiej strony zastanawia mnie jak Ci sie to oberwało to raczej wyglada na solidnie przyklejone.....
Co do dyfra to sam mam duzy luz ale jest on nieregulowany... to mam jeszcze inna propozycje... to podnies oba kola w gore wbij 5 bieg daj mu gazu jednoczesnie hamujac... niech ci pomoze druga osoba a ty w tym czasie obserwuj co sie dzieje... to powinno dac jakis obraz bo zasymulujesz mu duze obciazenie
kamilw
dzieki za radę chyba bede musial tak zrobić solidnie umocować auto i s kanału oserwowac co sie dzieje. choc na marginesie to troche ryzykowne kiedyś zrywałem w ten spoób zapieczone tarcze w aucie i mało mi nie spadło z podnośnika:D:D:D:D
Ale to jedyny rozsądny sposób.
jeszcze jedno pytanko do Ciebie bo widze ze jestes zorientowany. Ciezko wymienic przegub wewnętrzny? Jakich narzędzi bede potrzebował. Z tego co pamietam jest tam chyba klucz torks ale nie znam rozmiaru. Acha może wiesz jak uszczelnić wyciek ze skrzyni tuż przy półosiach( z wybieraka?), czy da rade to zrobić bez jej wyjmowania????