Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nic się nie stanie, możesz użyć - powinno pomóc odpalić golferka.DejaVu pisze:czy nic się nie stanie? jak on tego nie używa?golf stary chyba 95r.DejaVu pisze:olf stary chyba 95r
czyli efekt podobny do zaciągnięcia przyspieszacza.DejaVu pisze:trzeba wcisnąć gaz i trzymać na kluczyku
no bez przesady, starsze jeźdzą i się trzymająDejaVu pisze:golf stary chyba 95r
no tak ale nie porównujmy silnika z bezpośrednim wtryskiem do silnik D/TD... ciężko powiedzieć co jest przyczyną ciężkiego odpalnia w samochodzie brata, może kąt wtrysku, może słaba komprecha, albo lejące wtryski albo jeszcze cos innegoDejaVu pisze:Przetestowałem to ''ssanie'' nie zauważyłem żadnej poprawy - golfa nadal trzeba trzymać na kluczyku, jak się puści to gaśnienie wiem czemu? tamtej zimy były zmieniane świece. Ja swego kupiłem w kwietniu(zaraz rok) i wymieniłem tylko płyny ,akumulator i teraz rozrusznik który spaliłem ze swojej winy-mój ma 11lat i pali po jednokrotnym grzaniu świec bez gazu.
To chyba kolega napisał własną instrukcję ,bo w ori pisze wyrażnie że przyspieszacza należy używać do odpalania zimnego silnika ,przy niskich temperaturach .Jak ktoś chce być mądrzejszy,może nie używać wcale ,po coś to wymyślono ,ale człowiek wiadomo przekornyanaba255 pisze:Jak kąt jest ustawiony prawidłowo, a silnik zdrowy nie trzeba go uzywac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości