Auto dałem do mechanika na pewno dam znać co było. tylko proszę o cierpliwość
A jak by co to znalazłem już silnik za 700zł bez osprzętu.
zarzuca olejem 4 świecę silnik 1,6 AKL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Więc tak silni8k rozebrany pękł pierścień na czwartym cylindrze wymiana pierścieni, panewek uszczelek plus płyny i filtry oraz planowanie głowicy i sprawdzenie szczelności i autko będzie śmigało mam nadzieję bez zarzutów. Co do kosztów to jeszcze nic nie wiem dam znać jak odbiorę auto.
Wpisałem się tu po to żebyś sobie odszukał moje posty sprzed dwóch lat.
Miałem to co ty i jeżeli chcesz tym autem długo jeździć to nie kupuj silnika tylko napraw swój. Ja jestem bardzo zadowolony. Przymierzam się do trzeciej corocznej wymiany oleju i uwierz mi że pomimo 224tyś km. Nie muszę robić dolewek między wymianami.
Po naprawie sprawdź katalizator. Mój nie wytrzymał takiej ilości oleju i musiałem wspawać strumienicę.
I zróbcie pomiary panewek. Prawdopodobnie nie trzeba będzie wymianiać wszystkich, korby powinny wystarczyć.
PS
Daj znać jak poszło
Miałem to co ty i jeżeli chcesz tym autem długo jeździć to nie kupuj silnika tylko napraw swój. Ja jestem bardzo zadowolony. Przymierzam się do trzeciej corocznej wymiany oleju i uwierz mi że pomimo 224tyś km. Nie muszę robić dolewek między wymianami.
Po naprawie sprawdź katalizator. Mój nie wytrzymał takiej ilości oleju i musiałem wspawać strumienicę.
I zróbcie pomiary panewek. Prawdopodobnie nie trzeba będzie wymianiać wszystkich, korby powinny wystarczyć.
PS
Daj znać jak poszło
kiedyś MK IV
rambo1111 jednak moja diagnoza się sprawdziła na wadliwych gumkach tyle oleju by nie palił
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
I tak Golfik odebrany koszt remontu to 1400zł, jak na razie śmiga jak złoto. Temat uważam za zamkniety.
P.S Dziękuje wszystkim za rady.
P.S Dziękuje wszystkim za rady.