Mody mechaniczne w TDI AFN, 1Z...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
nie wiadomo czy seryjna turbina dostarczy tyle powietrza zeby wyciagnac max z asv, roznica jest podobno okolo 5 koni miedzy afn a asv, tyle ze na bazie asv buduje sie pozniej hybrydy. Moze lepiej wstawic narazie turbinke od awx? A wtryskiwacze zostawic na pozniej i wsadzic od razu hybrydy
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
cowboy, zanim zaczniesz cos robic dalej to musisz sobie odpowiedziec na pytanie ile chcesz w przyszlosci wyciagnac z auta...
Byc moze wystarczy Ci sama turbinka + program. Ale jesli wiesz, ze bedziesz kiedys chcial wiecej to lepiej chyba teraz pojsc w innym kierunku i zaczac od paliwka...
Musisz sobie przekalkulowac, bo robienie hybryd na bazie nowych asv + pompa ktora to wykarmi to bedzie sporo kosztow. A z czasem turbo oraz ic i tak bedziesz musial zmienic bo seryjne do takiego setupu nie wystarczy (z tym, ze nie oszukujmy sie, efekty beda ciekawe ). Sama wymiana turbo + program wyjdzie duzo taniej, a autko do codziennej jazdy tez bedzie ladnie smigalo.
Byc moze wystarczy Ci sama turbinka + program. Ale jesli wiesz, ze bedziesz kiedys chcial wiecej to lepiej chyba teraz pojsc w innym kierunku i zaczac od paliwka...
Musisz sobie przekalkulowac, bo robienie hybryd na bazie nowych asv + pompa ktora to wykarmi to bedzie sporo kosztow. A z czasem turbo oraz ic i tak bedziesz musial zmienic bo seryjne do takiego setupu nie wystarczy (z tym, ze nie oszukujmy sie, efekty beda ciekawe ). Sama wymiana turbo + program wyjdzie duzo taniej, a autko do codziennej jazdy tez bedzie ladnie smigalo.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak - jest to jak najbardziej mozliwe...ja bym nawet pokusil sie o 135KM...proponuje zakup nowych - koszt spory, ale warto..cowboy pisze:Mam pytanko ile się mozna "spodziewać" po silniku AFN z wtryskami ASV i mocnym programie?
przykładowo w serii realny jest wynik 130/300 - a nawet jeszcze troche wiecej na maxa...
BTW: dzwoniłes?
[ Dodano: 08 Cze 2006 20:50 ]
żeby mieć tyle niutków to pompa 11 bedzie koniecznacowboy pisze:zadowole sie 150 km i 350 niutków docelowozaprzal pisze:ile chcesz w przyszlosci wyciagnac z auta...
autko nie jest przeznaczone do codziennej jazdy codzienni bujam sie słuzbowa toytazaprzal pisze:autko do codziennej jazdy tez bedzie ladnie smigalo.
co do turbiny to AFNa poda 1,2 bara - to jest bezpieczna granica
powiem ze swojego doświadczenia: obecnie modyfikacje koncze - poziom kosztów mnie przeraża...jeszcze tylko jedna korekta i inny ICek
no własnie nie jestem do końca przekonany czy warto...zmieniac wtryski AFN na ASV ?mirass pisze:proponuje zakup nowych - koszt spory, ale warto..
być może lepsze efekty da turbinka z AWX-a mam mozliwośc zanabyc za 700 PLN więc koszt te same ...a byc moze da się osiągnąc więcej...
BTW: jutro sie zapytam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesli suszara nowa z kolektorem to warto..ale żeby autko jechało trzeba i dmuchnąc powietrzem i podlać paliwem...szarpnij sie raz a dobrze i będzie po kłopociecowboy pisze:no własnie nie jestem do końca przekonany czy warto...zmieniac wtryski AFN na ASV ?mirass pisze:proponuje zakup nowych - koszt spory, ale warto..
być może lepsze efekty da turbinka z AWX-a mam mozliwośc zanabyc za 700 PLN więc koszt te same ...a byc moze da się osiągnąc więcej...
BTW: jutro sie zapytam
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
cowboy, ostatnio aw69 pisal mi, ze pasuje :
Ty napisales numerAWX 038 145 702 G lub E
ale na fotce widac wlasnie oznaczenie 038 145 702 G... to pomylka, zla fotka? jesli dobra fotka to turbo pasuje z ciekawosci: za jaka cene? i czy mocno uzywane?oznaczenie 038 145 002 G