AFN Zmiana dwumasowego koła zamach. na jedno z 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jaro4444,
Witam!
Mam problem! Jesteś moją ostatnia deska ratunku. Mam VW Bora TDi 115KM silnikAJM i objawy padniętego koła dwumasowego (gorsze niż świńska grypa :green_fuck: ).
Czy mozesz podac jakie częsci muszę kupic, żey ten problem rozwiązac. Czy są jakies zamienniki, czy muszę kupic oryginalny zestaw? Czy istnieje do tego modelu zestaw z kołem jednomasowym?
Z góry Ci dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Piotr
Witam!
Mam problem! Jesteś moją ostatnia deska ratunku. Mam VW Bora TDi 115KM silnikAJM i objawy padniętego koła dwumasowego (gorsze niż świńska grypa :green_fuck: ).
Czy mozesz podac jakie częsci muszę kupic, żey ten problem rozwiązac. Czy są jakies zamienniki, czy muszę kupic oryginalny zestaw? Czy istnieje do tego modelu zestaw z kołem jednomasowym?
Z góry Ci dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Piotr
Do Bory AJM polecam komplet sprzęgła (dwumas + tarcza + docisk + śruby + siłownik z łożyskiem wyciskowym) z silników ASZ/ARL/BLT/BPX. Są mocniejsze jak seryjny LUK i co ciekawe cały zestaw kosztuje ok 1600 zł + wycisk, a do AJM kosztował więcej. Ewentualnie można zastosować sprzęgło z Sharana ASZ/BTB, ale ma to sens wówczas jak masz powyżej 400 Nm i kosztuje ok 2300 zł.
Co do jednomasu to może Valeo robi taki, jednak nie kupowałbym go kiedy kosztuje ok. 1300 zł a oryginalny komplet z dwumasem Sachsa ok 1550 - 1600.
Co do jednomasu to może Valeo robi taki, jednak nie kupowałbym go kiedy kosztuje ok. 1300 zł a oryginalny komplet z dwumasem Sachsa ok 1550 - 1600.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 21:41 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Śruby do przykrecenia docisku do koła zamachowego: 6 sztuk nr N 101 010 01 oraz do przykrecenia koła do wału korbowego: - 6 sztuk nr N 902 061 03
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 10:40 przez Szumal, łącznie zmieniany 1 raz.
Musiałby Ci pomóc ktoś badziej obeznany , w moim ALH od kupna było dokładnie tak jak piszesz , były wibracje , zrobiłem tak jakies 12 tys w serii ( przebieg przy zakupie 170 tys) .Potem władowałem 216-tki i program i sprzegło padło po miesiącu i jakichs 1500 km . Więc trudno mi powiedzieć czy wibracje to normalny objaw dwumasu w ALH ale ja na bank miałem już wcześniej dojechane sprzęgło bo i sam dwumas miał luzy.
Generalnie polecam zamiane na jednomas
Generalnie polecam zamiane na jednomas