Czy 2.0 8v jest motorem bezkolizyjnym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
wszystko ok ale lista by sie strtasznie przydala jesli by ja ktos posiadal prosze podeslac na [email protected]
z gory dziekuje
z gory dziekuje
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Tak jak już ktoś wymienił silnik PN jest bezkolizyjny. Kiedyś mój ojciec ten silniczek w MK I z 83r. Jechał nim wtedy mój ojciec i silnik zgasł. Próba odpalenia nic nie dała więc zaczeli go ciągać. Nadal nic. Ojciec zadzwonił po mnie i na miejscu okazało się że rozrusznik kręci jakby nie było świec w głowicy. Okazało się że zerwał się pasek rozrządu( dobrze że nie było obudowy) to wszystko było widać.. Ojciec zawsze woził wszystkie rupiecie typu świece , pasek klinowy itp. Okazało się że znalazł się tam też stary pasek. Po założeniu go na z powrotem silnik odpalił bez problemu zachowując dotychczasowe osiągi. Dodam że już miał planowaną głowice więc ryzyko zetknięcia się zaworów z tłokiem było większe. Oczywiście stary pasek potem został zmieniony na nowy. W ten sposób stwierdzam że ten silnik jest bezkolizyjny. Sorki za rozpiskę ale musiałem to udowodnić. Pozdrawiam.
Św. Krzysztof jeździ z nami tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi.
krzysztof w,
a co powiesz na to?
a co powiesz na to?
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2008 11:24 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Siedzę kilka lat na forum, tematów o kolizyjności silników było wiele. W żadnym ale to żadnym z nich nie można znaleźć pewnej listy silników niekolizyjnych. Wobec tego dbamy o rozrząd, zmieniamy co należy po kupnie samochodu a potem co zalecaną ilość kilometrów i zakończmy na tym ten temat
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2008 15:00 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.