[mk3] czarny, przyciemniac szyby czy nie przyciemniac?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
3 tylne szyby mozna nawet sobie zamalowac czarna farba i nic policji do tego... natomiast co do szyb przdnich (przod, kierowca, pasazer) orginalnie sa przyciemnione i nie wolno nawet minimalnie przyciemniac... trafi sie sluzbista i po dowodzie rej. lub mandat okolo 200zl ewentualnie mozna zafadac i zerwac przy nich...
Mialem kiedys folie w 2 samochodach w Golfie na poczatku tez. Ale teraz osobiscie nie polecam... wyszlo to z mody!
Mozna sie zorientowac co do piecowego przyciemniania szyb gdzie policja nie powinna sie czepiac ale i tego tez potrafia sie czepic... http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe
Kolega ma w Jeepie piecowo robil w Zielonej Gorze wszystkie 5 i sa max czarne efekt powala.
Mialem kiedys folie w 2 samochodach w Golfie na poczatku tez. Ale teraz osobiscie nie polecam... wyszlo to z mody!
Mozna sie zorientowac co do piecowego przyciemniania szyb gdzie policja nie powinna sie czepiac ale i tego tez potrafia sie czepic... http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe
Kolega ma w Jeepie piecowo robil w Zielonej Gorze wszystkie 5 i sa max czarne efekt powala.
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
-
- Nowicjusz
Precyzując to mówimy o wszystkich innych szybach które nie znajdują się w promieniu 180° do przodu od miejsca fotela kierowcy (nie zawszę są tylko 3, np. kombi). I faktycznie możemy z nimi zrobić co chcemy.Wegiel pisze:3 tylne szyby mozna nawet sobie zamalowac czarna farba i nic policji do tego..
Nie wszystkie! przyciemnione są tylko szyby zielone. Szyby białe mają większa przepuszczalność światła.Wegiel pisze:natomiast co do szyb przdnich (przod, kierowca, pasazer) orginalnie sa przyciemnione i nie wolno nawet minimalnie przyciemniac.
Osobiście to nie słyszałem nigdy o mandacie za szyby. Albo policja to olewa, albo każe zdrapać.Wegiel pisze:trafi sie sluzbista i po dowodzie rej. lub mandat okolo 200zl ewentualnie mozna zafadac i zerwac przy nich...
Wydaje mi się, że to nie wyszło z mody. Ale jak przyciemniać to tylko wszystkie szyby. Przyciemnianie tylko tyłu nigdy nie było w modzie, nie jest i nie będzie. Oczywiście nie do każdego samochodu pasują przyciemniane szyby.Wegiel pisze:wyszlo to z mody!
W samym aucie jest tylko troszkę chłodniej. Gdzieś czytałem, że temperatura wewnątrz auta spada o około 4-5°C. Ja zauważyłem zmianę sposobu ogrzania wnętrza. Mianowicie tapicerka i samo wnętrze auta jest chłodniejsze. Ciepło w środku bije tak jak by od szyby a nie od miejsca na które świeci słońce. Jak np. słońce wpada mi przez szybę na rękę to nie czuje ciepła na ręce tylko od strony szyby. To trochę bardziej komfortowe, bo nie czuć tak słońca.rross pisze:Koledzy wygląd wyglądem, ale napiszcie to mnie bardziej interesuje czy po naklejeniu folii faktycznie jest chłodniej w aucie??
oczywiscie... czuc roznice, folia nie przepuszcza tylu promieni i nie nagrzewa tak... wiadomo, jak samochod postoi 5h na sloncu to i tak bedzie saunarross pisze:Koledzy wygląd wyglądem, ale napiszcie to mnie bardziej interesuje czy po naklejeniu folii faktycznie jest chłodniej w aucie?? niestety w mkII lipa z klimą a małe dziecko mam
i tak jak napisali poprzednicy, jezeli przyciemniac to tylko wszystkie, ja proponuje jedyneczka, wyglada to ladnie, estetycznie i nie ciemni tak strasznie.
tu dla przykładu u mnie sciemnione szyby 1:
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2009 08:00 przez marcelvw, łącznie zmieniany 1 raz.