Brak komunikacji VAG-a ze sterownikiem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Brak komunikacji VAG-a ze sterownikiem.
Witam ponownie. Przekaznik 109 wymieniony. Dalej Nie ma komunikacji z sterownikiem silnika. Po chwili zapala sie kontrolka świec żarowych. Auto gasnie po 2 sekundach od odpalenia. Może moduł komfortu padl. Pomocy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeśli silnik gaśnie zawsze po takim samym czasie, to immo odcina...komunikacja idzie przez licznik, w którym także jest immo - sprawdź wtyczki przy nim i obadaj dokładnie wtyczki na podszybiu.
Komfort nie ma nic do tego...a przy przekaźniku nie byłoby kontrolki świec.
Komfort nie ma nic do tego...a przy przekaźniku nie byłoby kontrolki świec.
Witam trop jest dobry, bo wygląda identycznie jak problem z immo. Tylko czemu nie wywala blędu na deske rozdzielczą. Dzisiaj rozpruje reszte tapicerki. Dzięki za odpowiedź. Dam znać co i jak. Pozdro
Witam ponownie. Nie było mnie długo , miałem pare spraw do załatwienia. Ogólnie uzyskałem komunikacje z komputerem. Ale nie pytajcie jak to się stało:). Podejrzewam że jak odkręcałem plastyki wokoło kierownicy. Sprawdziłem również wtyczki zegarów. Wyglądają na zdrowe. Błędy które wyrzuca to:
17978 Engine Start Blocked by Immobilizer P1570-35-00
01314 Engine Control Module 49 10 No Comunications Intermittent
Ten drugi jest nie zawsze. Moim skromnym zdaniem problem siedzi w antence (czyli w tym czarnym wokoło wkładki stacyjki). Zalałem to clinerem i dobrze wydmuchałem powietrzem. Problem braku komunikacji wraca raz na 10 prób. Czy jest to element naprawialny? Jaki jest koszt nowego (wie ktoś). Myślałem o dokupieniu używanej stacyjki i wszystkich wkładek. Co będę potrzebował żeby auto działało ? Ewentualnie czy jest możliwość usunięcia immobilajzera?(Vagiem). Za jakąkolwiek pomoc bardzo dzekuję.
17978 Engine Start Blocked by Immobilizer P1570-35-00
01314 Engine Control Module 49 10 No Comunications Intermittent
Ten drugi jest nie zawsze. Moim skromnym zdaniem problem siedzi w antence (czyli w tym czarnym wokoło wkładki stacyjki). Zalałem to clinerem i dobrze wydmuchałem powietrzem. Problem braku komunikacji wraca raz na 10 prób. Czy jest to element naprawialny? Jaki jest koszt nowego (wie ktoś). Myślałem o dokupieniu używanej stacyjki i wszystkich wkładek. Co będę potrzebował żeby auto działało ? Ewentualnie czy jest możliwość usunięcia immobilajzera?(Vagiem). Za jakąkolwiek pomoc bardzo dzekuję.