![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dla mnie śmieszne jest w audi za takie rzeczy jak np. podłokietnik z tyłu,lusterko fotochromatyczne w środku i climatronic itp. się dopłaca
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zadowolenia z auta życzę.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Czy to jest dokładnie odpowiednik DCC w golfie, czy też działa to inaczej ?piteks pisze:-zawieszenie dynamiczne z funkcją drive select
Po bliższym kontakcie widać coraz więcej różnicmtb90 pisze:Czuć tą klasę premium w środku w porównaniu do mk7 ?
Nie miałem w golfie ale podejrzewam, że działa bardzo podobniezile12 pisze:Czy to jest dokładnie odpowiednik DCC w golfie, czy też działa to inaczej ?
No to masz pretekst aby w przyszłości coś zmienić w swoim życiuzile12 pisze:no cóż może następnym razem ?
Z myjni do garażu mam 50 metrow, poza tym poniżej -8 już raczej nie jeżdżę na myjniepiteks pisze:Bo na krótkie odcinki najlepszy jest rower lub własne nogi
tomekb29
Bezdotyk jest tam zawsze jakimś wyjściem ale przy dużym mrozie bałbym się, że byłyby to bicze lodowe lub nim do domu dojadę, to woda zamiast spłynąć z auta, to cała zamarznie. Jest jednak pocieszenie, bo na koniec tygodnia ma zrobić się cieplej
. Jak nie, to w zaciszu garażu może przygotuję letnie kółka i położę na nie Rim'a od Gyeon'a
hmmm, ciekawe, to w takim wypadku co daje więcej ten magnetic ride bo nie bardzo mogę ogarnąć...piteks pisze:Właśnie, że wpływ na amortyzatory jest. Najbardziej twarde jest auto w trybie sport, kiera też pracuje inaczej. Najbardziej miękko i kanapowo jest w trybie komfort.
http://content.audi.pl/pl/leksykon/a/audi-drive-select" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeszcze kiedyś muszę rozkminić ustawienia indywidualne
dzięki za wyjaśnieniemyszu pisze:Magnetic Ride, to amortyzatory z regulowaną twardością za pomocą impulsu magnetycznego. Magnetyzm wpływa na specjalny płyn wewnątrz amortyzatora, przez co zmienia się jego charakterystyka.
To co ma piteks, czyli odpowienik DCC w VW ma zaworek, który przy wyborze profilu jazdy zmienia swoją średnicę, przez co przepływ oleju w amorku się zmienia, co wpływa na twardość amorka.
Magnetic Ride daje to że jest to bardziej zaawansowana technika, pewnie z trochę większymi możliwościami zmiany, działająca błyskawicznie, przez co np mogą się utwardzać mortyzatory tylko po zewnętrznej stronie pojazdy przy pokonywaniu ostrego łuku.
A może masz po prostu pełną osłonę silnika, a nie taką niedorobioną półosłonę jak w Golfie i przez to szybciej robi się ciepło w komorze silnika.piteks pisze:Zauważyłem kolejną ciekawą rzecz. Otóż, w golfie w sumie miałem ten sam silnik co mam obecnie w A3. Jedyna różnica, to taka że poprzedni miał 140KM, a obecny 150KM. Z tego co wiem, to konstrukcyjnie różnią się minimalnie. Jednak przy obecnej pogodzie samochód szybciej się nagrzewa niż jeszcze kilka dni temu golf przy wyższej temperaturze na zewnątrz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości