VW Golf VII TDI/TSI w cenie do 80 tys. zł
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: VW Golf VII TDI/TSI w cenie do 80 tys. zł
no i słusznie, autko nowe i sporo keszu w kieszeni zostało
Sranie w banie za wypasione tipo z 1.4 120 km w gazie trzeba dać niecałe 90 tysięcy to jakaś promocja jest?
Kupiłem wersje podstawową w kolorze białym gelato, sedan, klimatyzacja manualna, radio z USB i AUX, ESP, centralny zamek, elektryczne szyby, wielofunkcyjna kierownica, światła do jazdy dziennej za 44 tys zł z wyprzedazy rocznika, do tego niby w gratisisie koło zapasowe 16 cali dywaniki welurowe i gumowe i alarm. Za golfa musiałbym zapłacić ponad 20 tys zł wiecej. Zdecydowałem się na Tipo i jestem zadowolony z decyzji
Dodam że zrezygnowałem z pierwszych założeń tj ze skór i xenonu, uznałem że do mojego jeżdżenia nie jest mi to potrzebne
Nowe golfy na oficjalnej stronie VW w wyprzedaży rocznika zaczynają się od 62.000. Za 66 to 110 koni i troszkę dodatków. Przy 85 koniach za 63 tys to są i ledy i radio z app connect.
Ale 20k to nadal cenowa przepaść. Gratuluję Fiata.
Wolę wolnossące 1.4 bez dopalaczy w postaci turbo, wtrysku uwarstwionego itp... niż 1.0 z wszystkimi "udogodnieniami" współczesnej motoryzacji
-
- Mały gagatek
- Auto: Volkswagen Golf
Bez sensu. Miałeś? Jeździłeś chociaż? Czy powtarzasz bo ktoś Ci powiedział, ze litr pojemności to może mieć karton mleka? Miałem 1,0 EB i w Fordzie te silniki mają już przelatane po 300 tyś km i jakoś nie padają jak muchy... Natomiast dynamika takiej litrówki bije na głowę wolnossące 1,8. Nie wierzę, że 1,0 TSi będzie gorsze od EB.
- doggie
- V.I.P.
Rozbawiłes mnie, zwalszcza ten 85 konny
Z tego co wiem to @TDI-BRU testował 1.0 TSI 85km
Poza tym ten starej generacji mpi z forda dwa razy albo i trzy przeżyje tego 1.0 TSI, obym się mylił i nie był złym prorokiem
Idąc dalej, 1.0 ecoboost w mondeo to jest dopiero myśl konstruktorska
wiara czyni cuda
@kubuch przyzwyczaj się, że na tym forum od tych panów rzadko przeczytasz coś pozytywnego o vv
- doggie
- V.I.P.
A co jest fajnego w takim 1.0 TSI albo 1.0 ecoboost i w innych tego typu mizerotach?