Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
vagin5, wiesz dla ciebie to ile by nie było to za duzo i pal sobie ile ci pasuje,jak by ci za małe spalanie wyszło to wylej troche paliwa z baku zeby powiedziec ze duzo pali ci zawsze .
[ Dodano: 15 Gru 2007 18:01 ]
no pewnie panujace opinie ze tdi sa jedne z naj oszczedniejszych jednostek zmienisz "bo bratu tyl i tyle pali to wszystkie muszą pali jak ty mówisz"
no pewnie panujace opinie ze tdi sa jedne z naj oszczedniejszych jednostek zmienisz "bo bratu tyl i tyle pali to wszystkie muszą pali jak ty mówisz"
wylać to się mogę w kiblu, Ty ew wylać sobie możesz za kołnierz bajeczki, że ci pali 4 na 100 możesz wciskać mamusi nie mi!krzys-jeruzal pisze:vagin5, wiesz dla ciebie to ile by nie było to za duzo i pal sobie ile ci pasuje,jak by ci za małe spalanie wyszło to wylej troche paliwa z baku zeby powiedziec ze duzo pali ci zawsze .
Widzę, że lubisz się obrażać innych ludzi, ale, jako że mądrzejszy głupszemu musi ustąpić to ja z tobą zakończę dyskusje, bo wiem nie masz zielonego pojęcia na temat samochodów czy silników Diesla resztę czyt. u góry.
P.S. TDI są uznawane za oszczędne jednostki, BO! Przy lekkiej redukcji spalania jest wyciągnięte więcej mocy z paliwa, tzn. więcej energii idzie w ciąg, a nie w ciepło, a to znaczy, że mieszanka lepiej i dokładniej jest spalana, a to wszystko dzięki zastosowaniu sieci czujników pompy sterowanej elektromagnetycznie i oczywiście ecu, które można programować jak się chce i jak się tylko da. Prócz mechaniki kończyłem jeszcze informatykę VAG posiada i użytkować też go potrafię. Wielkie Mi rzeczy.
P.S. 2 proponuje wrucić do tematu wątku.
Pozdrawiam szanownego Pana
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 19:56 przez vagin5, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Jezdze w zasadzie tylko w miescie w korkach (Wrocław) i na 1 niepelnym baku przejezdzam okolo 700km czyli tak na oko to bedzie 6,5 - 7 litrów.
W trasie na razie udalo mi sie zrobic 930km i dopiero zaczela sie rezerwa, wiec mysle, ze bylo to okolo 5-5,5 litra (niestety nie mam komputera i musze na oko liczyc).
Jak na zime, moja ciezka noge to mi pasuje
A jak podlicze, ze paliwko kupuje jako oszczednosci (normalny ON, zaden opal), to wychodzi mi, ze jesli mi pali w miescie 7 litrow na 100, to kupujac to paliwo za ponad 4 zlote a nie tak jak teraz, to musialby mi palic 4,55 litra, zeby za ta sama kwote wyjezdzic tyle samo kilometrow Nie narzekam
W trasie na razie udalo mi sie zrobic 930km i dopiero zaczela sie rezerwa, wiec mysle, ze bylo to okolo 5-5,5 litra (niestety nie mam komputera i musze na oko liczyc).
Jak na zime, moja ciezka noge to mi pasuje
A jak podlicze, ze paliwko kupuje jako oszczednosci (normalny ON, zaden opal), to wychodzi mi, ze jesli mi pali w miescie 7 litrow na 100, to kupujac to paliwo za ponad 4 zlote a nie tak jak teraz, to musialby mi palic 4,55 litra, zeby za ta sama kwote wyjezdzic tyle samo kilometrow Nie narzekam
Witam.
Mk3 1,9 tdi AFN 110 KM .
od 4,50l do 7,00l zależy od jazdy.
Mk3 1,9 tdi AFN 110 KM .
od 4,50l do 7,00l zależy od jazdy.
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 21:45 przez towski, łącznie zmieniany 1 raz.