[mk2]Spalanie w Golfie 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ojjj teraz żeby nie skłamać. Regulacja razem z naprawą membranki kosztowała mnie 80PLN. A sonde zostawiłem uszkodzona bo nie miałem takiej, a pozatym gościu mówił że jeszcze po japońsku chodzi. A potem i na sonde przyszła kryska to ja sam wymieniłem. Za sondy( w sumie z 6 ) w dojczach na szrocie zapłaciłem 10 ojro. No i potem jeszcze jedna regulacja zapłon przepływomierz etc. 50 PLN. A w którymś temacie tobie już chyba pisałem. Jak przydusze tak fest po mieście to mi też potrafi 9 połknąc. Ale za to przy spokojnej jeździe 7.5 a na trasie poniżej 6.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Patrzalem u siebie ma to byc zlaczone.Jak go z aparatu wyciąglem to dostał 2tys obrotow a po chwili drgawki i umarl.mysle ze to bedzie przyczyna tego twojego spalania.Pamietaj ze po połączeniu musisz go sobie wyregulowac.Jak zrobisz napisz jak chodzi.powinien lepiej ciagnąc.Pozdro[/quote]Marek 81l pisze:TAksa 2 takei cienkie 1. do rury wlotowej filtra TAK MAM
ale tu chodzi wlasnei o ten drugi !!
U mnie jest tak zaczne od strony aparatu zapłonowego -wychodzi z membramki wchodzi nie wiem czy w gaznik juz czy to jescze mixer (z przodu auta) i zaraz obok niego wychodzi nastepny i jest go tam moze 5cm długości i jest zaslepiony (po zdjęciu zaslepki auto gaśnie).
A z oboudowy filtra pod spodem równiez od przodu auta idzie wezyk w dół 4cm i tak sobie wisi i wyglada na to ze powinny byc ze soboa połączone (moze ktos wymienial nie wiem obudowe filtra , gaznik i nie polaczych ich ze soba)
Napiszcie jak wy macie w 1.3MH
i czy to moze miec wplyw na spalanie
Ten drugi, zaślepiony idzie do termoswitcha w dolnej części filtra powietrza (pomarańczowe coś jakby z dyszami, owalne, widać to po zdjęciu pokrywy filtra, od spodu ma 2 króćce na rurki) i stamtąd z kolei do siłownika podciśnieniowego we wlocie powietrza. Jak komuś padł siłownik albo termoswitch, to zaślepił. Jak zdejmiesz, to będzie ciągnąl lewe powietrze przez tą dziurkę i może gasnąć i lewo jeździć. Trzymaj zaślepioną i się zbytnio nie przejmuj. Nie masz sterowania dolotu do gaźnika ciepłego/zimnego powietrza, poza tym nic się nie zmienia, no, może minimalnie dłużej chodzi na ssaniu. Pozdro.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Czy zwiększone spalanie może być też powodem :
Wskaźnik temperatury raz pokazuje a raz chyba nie tzn gorące powietrze leci z nawiewu a wskazówka nadal na białym polu.
może spipcył się czujnik temperatury? i komputer dostaje fałszywy sygnał, nie wyłącza ssania i auto zre jak wściekłe ?
Może być cosik takiego czy nie ?
Pozdrawiam
Wskaźnik temperatury raz pokazuje a raz chyba nie tzn gorące powietrze leci z nawiewu a wskazówka nadal na białym polu.
może spipcył się czujnik temperatury? i komputer dostaje fałszywy sygnał, nie wyłącza ssania i auto zre jak wściekłe ?
Może być cosik takiego czy nie ?
Pozdrawiam
Jak się nie da jak się da
Hmm,to jest normalne ze na bialym juz cieple leci,na srodku wajzra jest 90 stopni a pod koniec bialego pola juz pewnie ok 40 bedzie wiec juz ciepłe.To jest normalne.A co do błednych danych do komputera to calkiem mozliwe ze tak moze byc.Tzn ze auto na ssaniu chodzi dluzej ale do wskaznika i do kompa są chyba dwa inne czujniki.Jak cos popitralem to niech ktos to sprostuje.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
ehhh 1.3 masakra sam kupiłem i nic tylko narzekam, to że awaryjny, to że sporo pali, to że moc nie jest zbyt przekozacka:) ale na to akurat nie liczyłem kupując 1.3i.
Ale jak nic jakieś wieksze sianko coś tego i bach jak nic zagości 1.8:) Mama mówi że to głupota do takiego gruchota wstawiać inny silnik, ze to kosztuje itd. i powiedzcie jak tu kobiecie uświadomić że jak sie kocha to sie nie patrzy na koszta:) i że samochód to nie tylko środek transportu z punktu A do punktu B!! lecz coś wiecej!!
A spalania nigdy nie sprawdziłem:) boje się:)
Ale jak nic jakieś wieksze sianko coś tego i bach jak nic zagości 1.8:) Mama mówi że to głupota do takiego gruchota wstawiać inny silnik, ze to kosztuje itd. i powiedzcie jak tu kobiecie uświadomić że jak sie kocha to sie nie patrzy na koszta:) i że samochód to nie tylko środek transportu z punktu A do punktu B!! lecz coś wiecej!!
A spalania nigdy nie sprawdziłem:) boje się:)
Może i mały mięsień ale za to jaka dusza!!
Teraz to chyba spory biceps jest :D
Teraz to chyba spory biceps jest :D
No nie mam sondy zapłon ustawiony, przyspieszacz zapłonu zrobionytauka pisze:No tak jak pisałem. Wymiana sondy, regulacja przepływomierza ustawienie zapłonu i naprawa przyspieszacza zapłony. I to jest all.
I na razie poprawy nei widze !!!
Poki zima itp. to sie chyab poddałem, zrobi sie cieplej dłuzej widno i moz ejakie pieniazki to bede walczył
POZDRAWIAM !!!