YELLOW Golf mk4 darrrrekdaro EDISMD aktual
Moderator: G0 Karcio
- darrrrekdaro
- edismd.
Tarnów Golf [MK4] :)
Dziś stworzylem z dziadkiem zarys podstawy. To, co jest teraz póki co nie przypomina w ogóle efektu końcowego ale z czasem będę leciał z pracami dalej i myślę, ze będzie ok.
p.s. tak ... mnie się podoba ;]
p.s. tak ... mnie się podoba ;]
Mój Golf tutaj
Też się zastanawiam czemu ludzie na tym forum nie lubią tych tarcz... Nie są drogie fajnie wyglądają i dobrze hamują. Mi piszą też takie rzeczy. Ale i tak kupie.darrrrekdaro pisze:Rajdowcem nie jestem ale mialem kilka sytuacji gdzie trzebabylo hamować do końca. W tym wypadku wiem, że na te tarcze moge liczyć.
PS. Bardzo ładny golf. Mam nadzieje że u mnie będą tak dopieszczone hamulce. Pozdro
- darrrrekdaro
- edismd.
dziś wycięliśmy wzór na wzmaki i podłogę tak, zeby część ze wzmacniaczami podnosiła się bez tej gdzie wbudowany jest subwoofer.
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
... a dziś zaś dotarło do mnie zawieszenie gwintowane od MAPETa MTS Technik. Zakładany będzie w poniedziałek albo w środę.
Niżej unboxing tego zestawu.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Niżej unboxing tego zestawu.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
.. zapewne jedni stwierdzą ze nit for spidy inni zaś inne undergroundy ale kolorystycznie dla mnie prezentuje sie super. To tak tytułem wstępu.
Wczoraj zamontowany został gwint MTS technik od MAPETa. nie zmienialem stabilizatora i w najblizszym czasie ( do poki nie kupie docelowych felg ) staba zmieniał nie będę bo na wstępie golf na przodzie dostał glebe taką, że w niektorych miejscach mi ocierał osłoną a nie chce na wstępie śmigać aż tak nisko. dzisiaj obniżyłem przód jeszcze o 1,5 cm i nic nie ocierało na ori łącznikach i stabilizatorze natomiast docelowo podniosłem i teraz jest troszkę wyżej za kilka dni dam zdjęcie jak wygląda.. póki co:
przód tak jak pisałem jest już wyżej od poniższego zdjęcia o okolo 1,5 cm, tył będzie regulowany dopiero po niedzieli albo jutro jak posiedzę przy tym i mysle, ze z tył zejde tak 2 maks 3 cm.. zobaczymy
tu jeszcze taki mały eksperyment z felgami.
Wczoraj zamontowany został gwint MTS technik od MAPETa. nie zmienialem stabilizatora i w najblizszym czasie ( do poki nie kupie docelowych felg ) staba zmieniał nie będę bo na wstępie golf na przodzie dostał glebe taką, że w niektorych miejscach mi ocierał osłoną a nie chce na wstępie śmigać aż tak nisko. dzisiaj obniżyłem przód jeszcze o 1,5 cm i nic nie ocierało na ori łącznikach i stabilizatorze natomiast docelowo podniosłem i teraz jest troszkę wyżej za kilka dni dam zdjęcie jak wygląda.. póki co:
przód tak jak pisałem jest już wyżej od poniższego zdjęcia o okolo 1,5 cm, tył będzie regulowany dopiero po niedzieli albo jutro jak posiedzę przy tym i mysle, ze z tył zejde tak 2 maks 3 cm.. zobaczymy
tu jeszcze taki mały eksperyment z felgami.
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
Tarnów Golf 4 Indigo blue :) gwint+ White ORI AVUS 15
kilka zdjęć w słońcu na pierwszej stronie, zapraszam ( prawdopodobnie jutro obnize przód jakies 0,5cm do 1cm maks a tył 2 lub 2,5 cm moze 3cm )
Mój Golf tutaj
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
czym malowałeś te felgi ? ;d
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Nieeee no tak się nie maluje felg Ciekawe jak długo lakier się bd trzymał hehe
- darrrrekdaro
- edismd.
akrylem białym z bezbarwnym i utwardzaczem od razu. mają sie trzymać przynajmniej do poki nie kupie nowych docelowych. felgi były przygotowane przed malowaniem tak jak mają byc przygotowane i malowanko. mysle, ze bedzie dobrze. a jak auto sie prezentuje ? prosze o jakies opinie heh
Mój Golf tutaj
Re: Tarnów Golf 4 Indigo blue :) gwint+ White ORI AVUS 15
moje alu na zimę trzymają się już drugi sezon a były tylko lekko zmatowione, odtłuszczone i na to 2 warstwy czarnego zwykłego. Po 10 h były już na aucie. Tej jesieni dostały tylko warstwę bezbarwnego bo straciły trochę blask.Gumiś 89 pisze:Nieeee no tak się nie maluje felg Ciekawe jak długo lakier się bd trzymał hehe
- darrrrekdaro
- edismd.
ja myśle, że sie beda trzymały, dobrze byly przygotowane, schły odpowiednio długo, ladnie sie błyszczą
tył obniżony maksymalnie ( regulacja została ), przód jutro jakis -1 cm pojdzie maks
wrzuciłem sobie też szafę do bagaznika ;]
nie ukrywam, iż ku mojemu zdziwieniu Clarion gra tak, jak w starej ( oryginalnej) obudowie. Ja nie słyszę różnicy, niski ton świetnie schodzi w dół, nic nie dudni. Co do skrzynki do Clariona - cel osiągniety. Jeszcze ją musze uszczelnić czymś, sam jeszcze nie wiem czym, slyszałem, ze silikonem lepiej nie, gdyż moze z czasem oparami uszkodzic zawieszenie glosnika.
Pozostaje:
uszczelnić skrzynkę,
obić całość,
zrobić zabudowę dla subka w podłodze,
zrobić mały schowek w podłodze na lewarek, klucz, kable,
raczej kupić nowego mocniejszego wzmaka,
wstawić plexi w podswietlony otwór,
kolor podswietlenia też niby planuje zmienic, ten mam ze starego auta jeszcze to wrzuciłem kiedyś heh
tył obniżony maksymalnie ( regulacja została ), przód jutro jakis -1 cm pojdzie maks
wrzuciłem sobie też szafę do bagaznika ;]
nie ukrywam, iż ku mojemu zdziwieniu Clarion gra tak, jak w starej ( oryginalnej) obudowie. Ja nie słyszę różnicy, niski ton świetnie schodzi w dół, nic nie dudni. Co do skrzynki do Clariona - cel osiągniety. Jeszcze ją musze uszczelnić czymś, sam jeszcze nie wiem czym, slyszałem, ze silikonem lepiej nie, gdyż moze z czasem oparami uszkodzic zawieszenie glosnika.
Pozostaje:
uszczelnić skrzynkę,
obić całość,
zrobić zabudowę dla subka w podłodze,
zrobić mały schowek w podłodze na lewarek, klucz, kable,
raczej kupić nowego mocniejszego wzmaka,
wstawić plexi w podswietlony otwór,
kolor podswietlenia też niby planuje zmienic, ten mam ze starego auta jeszcze to wrzuciłem kiedyś heh
Ostatnio zmieniony wt maja 22, 2012 12:33 przez darrrrekdaro, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
Tarnów Golf 4 Indigo blue :) gleba+White ORI AVUS 15
Oj te oponki to troche baloniaste pewnie podskakuje jak piłeczka, jakiś niski profil z naciągiem by tu db wyglądał