Barton_ pisze:Wyższość tych "renomowanych" marek polega na tym, że płacą miliony za reklamy i pranie mózgów konsumentom.
Co mam podważać skoro to Ty wygłosiłeś pogląd nie poparty niczym. Palnąłeś bzdurę i żądasz od innych dowodów na jej nieprawdziwość. Wkraczasz w świat nedmanipulacji słowem.iNitiaL pisze: Dokończę tą wypowiedź: "- moim zdaniem." Bo swojej tezy nie jesteś w stanie udowodnić niczym, nawet merytorycznie. Nie podważyłeś niczego co napisałem do tej pory.
Wg Ciebie do czasu obalenia Twoich rewolucyjnych tez są one prawdziwe a olej jest wynalazkiem.
Skoro olej uznany przez wielu nazywasz wynalazkiem to podaj jakiś merytoryczny argument. Do tej pory cały czas opierasz się na swoim subiektywnym postrzeganiu jakości przez pryzmat ceny.iNitiaL pisze:rzeczywiście nie znajdziesz tak taniego renomowanego oleju jak wynalazek Specol
A ja przez 3 lata wymieniłem olej naście razy. Leję Dexos 2 GM bo tani i spełnia normy. Silnik śmiga aż miło.
Podstawa: wymiana częściej niż zaleca producent, olej nie podrobiony, regularne sprawdzanie stanu oleju.
Silnik będzie równie dobrze śmigał na oleju po 80/5 litrów jak i na takim za 200/5 litrów.
Niestety banda lemingów pozbawiona umiejętności samodzielnego myślenia i liczenia zakrzyczy i wyśmieje.
Kolego iNitiaL lej sobie nawet olej do silników wyczynowych czy kosiarek. Twoja wola. Nie przekonuj jednak całego Świata, że olej, z którym nie miałeś do czynienia to gó..o. Są tutaj tacy co jeżdżą na tanich i całkiem przyzwoitych/dobrych/niezłych olejach i nic niepokojącego się nie dzieje.
Różnica między olejem Gulf czy Specol a Castrolem lub LM jest taka, że jeden jest tani i dobry a drugi jest drogi i też dobry. Jeżeli zalejesz dowolny z nich zgodnie z normami, będziesz wymieniał regularnie co 12-15 tys. km i sprawdzał poziom to żaden nie uszkodzi ani nie naprawi silnika.