[MK3 TD] zawór upustowy turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
to kup kawałek wężyka, ok 10 cm, zasadź za trójnik, zdejmij ten co masz na pompie i też daj go do trójnika, a sam trójnik przy pomocy tego krótkiego wężyka podepnij do pompy, następnie zegar do trójnika i w drogę
Na trójniku jest zwężka która zapobiega skakaniu wskazówki na zegarze, tak samo nie możesz odłączyć całkiem pompy, bo obniży to ciśnienie, pomiar nie będzie wiarygodny
Na trójniku jest zwężka która zapobiega skakaniu wskazówki na zegarze, tak samo nie możesz odłączyć całkiem pompy, bo obniży to ciśnienie, pomiar nie będzie wiarygodny
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Mam to samo teraz mam 1000 obr na ciepłym śilniku gdy zmiejsze to na ssanie nie reaguje wiec zostawiam tak jak jest,nie wiem dlaczego pewnie cos zle robie?A gdy ssanie nie działa to pewnie rano nie da sie go urochomić.Moze ktoś potrafi to wytłumaczyć jak to wyregujować/tylko w prostym jezyku zebyśmy zrozumieli a i moze dodam ze gdy jde to wciśniete ssanie do końca delikatnie przenosi drgania (chałasuje)gdy lekko wyciągne przestaje,jak na moje to linka żle ustawiona?za długa
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tu macie co i jak się reguluje bo opisywać to co jest już opisane nie ma sensu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101123
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
ja z tego korzystałem własnie ale chyba mi sie wykreciła ta sruba z zielona strzałka
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:32 ]
no i dawke ruszyłem minimalnie ato wogole nie kopci nawet na obrotach duzych a roznica jest spora
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:33 ]
mozna ja tam jakos spowrotem wkrecic ?? bo jak ja wykrecałem to nacisnełem na nia i takie ciegno tam sie jakby poluzowało
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:34 ]
obroty sa tak jak pisałem zimny silnik 900 ciepły 950 a przy wyciagnieciu ssania nie reaguje wogole
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:38 ]
wkrecenie sruby zoltej strzałki cos pomoze ??
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:32 ]
no i dawke ruszyłem minimalnie ato wogole nie kopci nawet na obrotach duzych a roznica jest spora
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:33 ]
mozna ja tam jakos spowrotem wkrecic ?? bo jak ja wykrecałem to nacisnełem na nia i takie ciegno tam sie jakby poluzowało
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:34 ]
obroty sa tak jak pisałem zimny silnik 900 ciepły 950 a przy wyciagnieciu ssania nie reaguje wogole
[ Dodano: 21 Sty 2010 22:38 ]
wkrecenie sruby zoltej strzałki cos pomoze ??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
przeładowanie
Witam.
Rok temu podkręciłem turbine, włozyłem boost pin-a zamontowałem wskażnik ciśnienia i wszystko było ok. Przy 1.1 bar widać było wyrażnie na wskażniku jak zawór przy turbinie upuszcza cisnienie. Parę dni temu zauważyłem, że cisnienie przy przyspieszaniu rośnie do 2 bar. !!!!!! Turbinę mam z tą gruszką więc poluzowałem kontre i odkęciłem o parę obrotów tą sróbkę na imbus lecz nic to nie dało !!! Ciśnienie nadal skacze do 2 bar.
Być może zawór upustowy się zapiekł ??? Ale gdzie on jest i jak go naprawić ???
Spotkał się ktoś z takim problemem ???
Jeżeli tak to proszę o porady co z tym zrobić.
Rok temu podkręciłem turbine, włozyłem boost pin-a zamontowałem wskażnik ciśnienia i wszystko było ok. Przy 1.1 bar widać było wyrażnie na wskażniku jak zawór przy turbinie upuszcza cisnienie. Parę dni temu zauważyłem, że cisnienie przy przyspieszaniu rośnie do 2 bar. !!!!!! Turbinę mam z tą gruszką więc poluzowałem kontre i odkęciłem o parę obrotów tą sróbkę na imbus lecz nic to nie dało !!! Ciśnienie nadal skacze do 2 bar.
Być może zawór upustowy się zapiekł ??? Ale gdzie on jest i jak go naprawić ???
Spotkał się ktoś z takim problemem ???
Jeżeli tak to proszę o porady co z tym zrobić.
a u Mnie jest tak ze wykreciła sie ta sruba od regulacji obrotow i sobie te ciegno luzem jest dziasiaj rano jak odpalilem bylo 850 obr a pozniej 900 :d ale gdy jechałem to obroty od 2 tys w dol wolno schodziły i momentami chodził na 1400 :/ wiem ze to od tej sruby bo gdy odnosze te ciegno do gory obroty spadaja a gdy w dol rosna tylko czy mozna ja tam spowrotem jakos wkrecic bez zdejmowania pompy?? i wyjecie ssania nadal nie działa :/ i dodam ze samochod idzie duzo lepiej a dawke ruszyłem minimalnie nawet nie dymi na najwyzszych obrotach :d