wymieniaj co 30k, mechatronik to koszt naprawy liczony w grubych tysiachdunios pisze:Tez gdzieś czytałem, chyba na streetracing, żeby oliwę w dsg wcześniej wymieniać i to ze względu na syf który potrafi kanaliki w mechatronice pozatykać a później powoduje awarie i w sumie dobijam własnie do 30 tyś. Myślałem aby jeszcze chwile pojeździć i wymianę zrobić na jakieś 40 tyś ale chyba jednak wymienię. Ile Panowie płaciliście za wymianę i gdzie wymienialiście ??? Jak już pytam to też zapytam o oliwę do silnika, w tej chwili mam zalany longlife z ostatniego przeglądu gwarancyjnego i w sumie też się zastanawiam czy wymieniać wcześniej, mam na nim przelatane jakieś 5 tyś a jak to co zalać, motul ???
oliwa do dsg - 5,5 litra wejdzie, a ASO będą chcieli oszwabić i każą zapłacić za 7 litrów, bo tyle wchodzi do suchej skrzyni. nie bierz zamiennika, tylko ori oliwa do DSG.
oliwa do silnika... motul? kup sam, sprawdź w necie czy jest ori (uwaga na podróby!) i daj do łapy, żeby tym zalali. nie znam nikogo, kto narzekałby na motula...