Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej?
a co powiecie na temat olejów total, a dokładniej TOTAL QUARTZ DIESEL 7000 10W40 do 1Z'eta ? Nie chodzi mi tu o normy bo 505.00 spełnia, ale o opinie użytkowników na temat olei TOTAL.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jaki olej?
Kiedyś jeździłem na nim, polecał go stary fachowiec specjalizujący się w silnikach Diesla zwłaszcza VW/AUDI. Po jakimś czasie zmieniłem na Lotosa i też było OK, potem był Castrol, Mobil, Motul i też OK.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Re: Jaki olej?
A mieliście styczność z filtrami WIX ?
Albo porównanie do analogicznego Filtrona ?
Pozdrawiam gorąco..
Jaki olej?
Firma znana na rynku amerykańskim. Na naszym bodajże IC wprowadził to na rynek
http://www.wixfilters.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
U nas głównie znana z oferty zamienników do maszyn budowlanych, ciągników i maszyn rolniczych (CAT, Case, itp)
http://www.wixfilters.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
U nas głównie znana z oferty zamienników do maszyn budowlanych, ciągników i maszyn rolniczych (CAT, Case, itp)
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Jaki olej?
Ten olej kupiłem u Elementaeura za 165 zł +komplet filtrów Knecht w paczce, wysyłką gratis. Na dniach będę miał już namacalne porównanie , jak ma się LM TT4100 vs Motul Specific.italiano_83 pisze:Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40 44 euro ~170zł, a za taki sam olej w PL 205zł
Croom pisze:A mieliście styczność z filtrami WIX ?
taaa kupujesz wix a tam napis na filtrze wix-filtron....
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jaki olej?
A wiem czekam na spostrzeżeniaArtiks pisze:Ten olej kupiłem u Elementaeura za 165 zł +komplet filtrów Knecht w paczce, wysyłką gratis. Na dniach będę miał już namacalne porównanie , jak ma się LM TT4100 vs Motul Specific.
Tak i przy okazji dla 80% aut na pierwszy montaż.U nas głównie znana z oferty zamienników do maszyn budowlanych, ciągników i maszyn rolniczych (CAT, Case, itp)
Cos napiszę, rozmawiałem z kolegą z dużej firmy branży motoryzacyjnej, był w fabryce MANN-a w której było baaardzo kolorowo.
Mało WiX-Filtron robi filtry i wkłady dla wielu producentów w tym MANN-a czy Bosch-a a że amerykanie kupili fabrykę to chyba dobrze, wdrozyli najnowoczesniejsze technologie.
Sam kupowałem WIX-a do quadów czy do amerykanskich aut jeżdzacych w Polsce i powiem że jakość wykonania jest bardzo wysoka.
Ale to nasza domena krytykować cos co wychodzi z Polski a mało kto wie że w Polsce robi się w Delphi amorki do R8...
Kiedys wyciągnąłem filtr oleju do King Quada z pudełka wygladał fantastycznie, wszystko we folijce , filtr był z USA a na filtrze ...MAde in Poland.
Też wiele ludzi krytykuje Quazar-a czy inne Polskie oleje , ciekawe skąd to się bieże....?
Pozdrawiam gorąco..
Jaki olej?
bo to jeszcze myślenie z czasów końca komuny oraz z okresu jej upadku, wszystko co zagraniczne musi być lepszeCroom pisze:Też wiele ludzi krytykuje Quazar-a czy inne Polskie oleje , ciekawe skąd to się bieże....?
to jest jakieś chore myślenie; mam znajomych którzy od lat uzywają w swoich autach filtrów FILTRONA do tego
zalewają silniki LOTOSEM i to do aut którymi nie jeden z tego forum chciałby jezdzić na codzień i cieszą się
wieloletnią bezawaryjną jazdą
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- italiano_83
- V.I.P.
Jaki olej?
a. z niewiedzyCroom pisze: ciekawe skąd to się bieże....?
b. z stereotypów
c. Polacy "zawsze" ganią i mieszają z błotem to co inni na świecie podziwiają i szanują i tak jest od techniki do polityki .... amen
Jaki olej?
Siema mam pytanie czy mogę zalać olej 5w40 castrol edge pomimo że golfik śmigał na 10w40 mobila silnik to 1.9tdi na pd.
Obczaj mojego goferka.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=409160&p=4971421#p4971421
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=409160&p=4971421#p4971421
- italiano_83
- V.I.P.
Jaki olej?
Nie ma przeciwwskazań norma VW 505.01 spełniona to można laćatipevex pisze:Siema mam pytanie czy mogę zalać olej 5w40 castrol edge pomimo że golfik śmigał na 10w40 mobila
Jaki olej?
możesz zalać i LOTOSa 10w40atipevex pisze:Siema mam pytanie czy mogę zalać olej 5w40 castrol edge pomimo że golfik śmigał na 10w40 mobila silnik to 1.9tdi na pd.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.