Tankowanie diesla beznyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tankowanie diesla beznyna
Witam ponownie,
Dzisiaj przez pomylke zatankowalem auto benzynka. Zamiast vervy ON nalalem vervy 98. Na szczescie zorientowalem sie przy kasie-nie odpalilem go. Auto bylo na rezerwie.Zatankowalem 10l benzyzny, reszte uzupelnilem odpowiedniąjuz verva+250ml oleju. Ze stacji jechali sie niezle, zobaczymy jak bedzie dalej:)) Oby bylo ok.
Czy ktos ma podobne doswiadczenia?
Podobno w zbiorniku diesla dopuszczalna jest obecnosc beznyny w ilosci 20%?
Pozdrawiam,
Quxen
Dzisiaj przez pomylke zatankowalem auto benzynka. Zamiast vervy ON nalalem vervy 98. Na szczescie zorientowalem sie przy kasie-nie odpalilem go. Auto bylo na rezerwie.Zatankowalem 10l benzyzny, reszte uzupelnilem odpowiedniąjuz verva+250ml oleju. Ze stacji jechali sie niezle, zobaczymy jak bedzie dalej:)) Oby bylo ok.
Czy ktos ma podobne doswiadczenia?
Podobno w zbiorniku diesla dopuszczalna jest obecnosc beznyny w ilosci 20%?
Pozdrawiam,
Quxen
Re: Tankowanie diesla beznyna
coś takiego podobnego nawet napisali w książce o dieslu od MK2Quxen pisze:Podobno w zbiorniku diesla dopuszczalna jest obecnosc beznyny w ilosci 20%?
ale Ty masz silnik bardziej zaawansowany więc trudno powiedzieć co się stanie może nie od razu
ale zatankowałbyś na maxa resztę ON i na pewno będzie jechać, jak zresztą zauważyłeś
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Pompiarz to chyba najlepsza z opcji widziałem kiedyś silnik TDI po zalaniu benzyny kolo zalał i jeździł aż stanął efekt dziury w tłokach, wypalone zawory, zatarta pompa i ciort wie co jeszcze taka pomyłka drogo go kosztowała.zbyt dużo benzyny w ropie może przyczynic sie do szybszego zatarcia pompy ale ty dodałeś oleju więc powinno byc ok dodrze że nie zapaliłeś na benzynie bo w tedy napewno czekał by cie pompiarz pozdro
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
-
- Mały gagatek
no to nie wiem pompiarz jak mi robił pompę to opowiedział mi że koleś przyprowadził pasata i bardzo źle palił mówił że przez przypadek zalał benzyny pompa na stół i okazało sie że zatarta i jakieś tam sprężynki popękane możliwe że pompa była na wykończeniu a benzyna ją przyspieszyła pozdrohayabusarider pisze:A ja zalałem do pełna VW LT 2,5 SDI przejechałem z 3 km i dopiero mi zgasł.
Spuściłem benzynę, zalałem ropę i w drogę. Nic się nie stało!!!.
ja kiedyś wlałem 10l do prawie pustego 1,5 dci, zrobiłem ze 150kmów zaczym sie zorientowałem że palnąłem głupote. dolałem do pełnego ropki i śmiga do dziś bezproblemowo
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
nic, szystko było w najlepszym porządku. rano marnie zapalił, ale pracował normalnietwardy pisze:auto dawało jakoś znać ???Wysłany: Dzisiaj 11:52
ja kiedyś wlałem 10l do prawie pustego 1,5 dci, zrobiłem ze 150kmów zaczym sie zorientowałem że palnąłem głupote. dolałem do pełnego ropki i śmiga do dziś bezproblemowo
Jak pracował silnik?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...