mam silnik 1.4 oznaczenie kodowe to ABD i mi padł kupiłem wczoraj silnik wygladem taki sam niczym sie nie rózni jedynie pojemnoscia bo ten ma 1.6 mam pytanko co jeszcze trzeba zmienic oprucz tego silnika bo jedni gadaja ze trzeba bedzie zmienic skrzynie i połowe auta a wiec prosze o profesionalna porade bo troszeczke jestem zakłopotany
i gdzie znajduje sie oznaczenie kodowe silnika ?
Z poważaniem !!!!!!!!!!
gdzie szukac na silniku oznaczenia kodowego ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
romeo9999, używajcie szukajki było już!!!!!!!!dla chcącego nic trudnego
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=78255
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=78255
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2007 09:35 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
To ty chyba nigdy nie widziałeś tych silników w trójce to sa te same silniki tak samo wyglądające tylko 1,6 ma większy skok tłoka i jest nieznacznie rozwiercony całą reszta jest taka sama jedynie w 1,4 silniczek krokowy jest na cztery kable przy wtyczce a w 1,6 na sześć kabli ale osprzęt zawsze można zostawić ze starego silnikamular pisze:2)jak mozna mowic ze silnik 1,4 jest taki sam co 1,6 jak widziales oba silniki to one roznia sie wszystkim czyli z innej strony sa alternator,pompa wodna wydech kolektor ssacy.Jak mozna pomylic 1,4 z 1,6?
Romeo9999 spokojnie możesz zmieniać swój silnik na 1,6 (ABU) cały osprzęt komputer skrzynia itp. może zostać stare co do rozpoznania silnika to niestety nie jest to łatwe na obudowie paska rozrządu powinna być naklejka z kodem silnika tylko że zazwyczaj jej tam już nie ma tak że albo będziesz miał szczęście i trafisz na 1,6 albo będziesz zdany na zapewnienia sprzedającego pozdrawiam
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno