wymiana sprężyn

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
michas III
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wymiana sprężyn

Post autor: michas III » czw kwie 14, 2005 08:49

Wiecie może gdzie można tanio wymienic sprezyny w Warszawie bo zadzwonilem w dwa miejsca i zazyczyli sobie takie chore ceny ze az odechciało mi sie sprezyny zakladac

koko dżambo i do przodu

Awatar użytkownika
KRIS77
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: wymiana sprężyn

Post autor: KRIS77 » czw kwie 14, 2005 09:24

michas III pisze:Wiecie może gdzie można tanio wymienic sprezyny w Warszawie bo zadzwonilem w dwa miejsca i zazyczyli sobie takie chore ceny ze az odechciało mi sie sprezyny zakladac
A co to znaczy chore ceny?
Moj mechanik za wymiane przednich amorków w zeszlym roku wziął 80 zł. Ale to to samo co wymiana spręzyn bo i tak musi rozebrac cała koumnę McPhersona.
Czyli wychodzi 40 zł/szt.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
michas III
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michas III » pt kwie 15, 2005 18:05

40zl za sztuke jest ok ale jakby ktoś znał zakładzik gdzie np 30zl za sztuke biorą to byłoby super

koko dżambo i do przodu

Awatar użytkownika
k3fir
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Re: wymiana sprężyn

Post autor: k3fir » pt kwie 15, 2005 20:39

KRIS77 pisze:
michas III pisze:Wiecie może gdzie można tanio wymienic sprezyny w Warszawie bo zadzwonilem w dwa miejsca i zazyczyli sobie takie chore ceny ze az odechciało mi sie sprezyny zakladac
A co to znaczy chore ceny?
Moj mechanik za wymiane przednich amorków w zeszlym roku wziął 80 zł. Ale to to samo co wymiana spręzyn bo i tak musi rozebrac cała koumnę McPhersona.
Czyli wychodzi 40 zł/szt.
Pozdrawiam.
tak 40zl to chyba wszedzie jest, ale pogadaj gdzies z chlopakami z wawy to wymienicie za polowe tego :)

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » pt kwie 15, 2005 20:54

jakbym mieszkal w wawie to bys mial za 60 zl przod :) bym CI zrobil

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » pt kwie 15, 2005 21:19

przecież samemu można wymienić , i będzie jeszcze taniej

Awatar użytkownika
michas III
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michas III » pt kwie 15, 2005 23:52

sam tego wole nie robić wolałbym żeby mi ktoś to porzadnie zrobił,dobrze by było jakby ktoś miał jakiś konkretny namiar

koko dżambo i do przodu

dioob
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dioob » sob kwie 16, 2005 12:14

ściągacz do sprężyn pare kluczy i jazda do roboty, a te 80 dych to lepiej na co innego przeznaczyć.Nie ma to jak satysfakcja z własnej dobrze wykonanej roboty. :grin:
Ja tylko raz byłem u mechanika z zawieszką podpatrzyłem i już więcej nie pojade.Ttylko że u mnie w mieście za wymiane springów zakrzyczeli 20 zeta od koła, wiec jest różnica.

...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » sob kwie 16, 2005 23:23

Wymiana jest bardzo prosta i szkoda płacić mechanikom tyle kasy lepiej zalać auto płynem życia:) Nawet jak nie masz specjalistycznych narzędzi wystarczy imadło i dajesz rade sobie , ja tak sobie wymieniałem w mk III i mkII i wszystko gra idealnie, kolega przedemną ma rację zrób to sobie sam :)

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz kwie 17, 2005 08:34

Ja wymieniam spręzynki w pół dnia sam popiwkując sobie proste ja j....e wiec nie płać tylko dziłaj musisz mieć łapki (ściski) pare zwykłych kluczy bodaj 17 i 18 i 10 i to wszysko jak zdejmiesz koła to zam zobaczysz że nie potrzebnie pomyślałeś o mechanika.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
Red Spider
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Red Spider » ndz kwie 17, 2005 14:56

Wymiana sprezynek jest banalna !!! Pare kluczy, sciagacze i po klopocie - mi to zajmowalo do 3 godzin teraz nawet szybciej bo mam zawiecha zimowa i letnia he he he :satan: :satan:

pozdrowienia !!!!

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » ndz kwie 17, 2005 15:50

wymiana jest prosta na nawet male sciski do spezyn mozna samemu wykonac problemik moze byc czasem z odkrecenie amorkow od gory zwlaszcza przod ja wczoraj zmienialem koleciowi cala zawiche wszystkie srubki doj.... na maxa a do tego z przodu mial jakies dziwne zakocnzenie amowro zakonczenie na jakis klucz dziwny (brak specjalistycznego sprzetu :)) zazyczaj jest jednak imbusik 6-7 :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”