witam,
zaczynam szukac opon zimowych do mojego mk3 i przed zalozeniem chce miec pewnosc codo zawieszenia zeby ich nie zniszczyc ...
opony letnie mam z jednej strony delikatnie wyzabkowane - kiedy to zauwazylem zmienilem tuleje metalowo gumowe tylnego zawieszenia i odwrocilem opony. chcialbym sie dowiedziec czy takie nierowne wytarcie i wyzabkowanie moze byc takze wynikiem slabych amortyzatorow?
amortyzatory zmienialem na nowe 4 sezony temu ...
dziekuje za pomoc
Wyząbkowane opony tylne ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
kolego amorki wytrzymują około60-80tyś km a jak masz sportowy zawias to opony ci tnie bo kąty są nie dobre a jak masz normalny zawias to też kąty musialbyś i zbieżność zrobić. Generalnie możesz podjechać na trzepak i będziesz wiedzial co do zawiasa czy dobry geometrie kól
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato
Re: Wyząbkowane opony tylne ...
Witamkedzior pisze: opony letnie mam z jednej strony delikatnie wyzabkowane - kiedy to
Mam podobny problem. Opony (185/60/R14) mam drugi sezon - przejechane na nich ok. 45 tys. km. "Ząbkuje" mi tylna prawa opona.
Ostatnio na przegladzie okresowym sprawdziłem amorki. Tył ma równo po 85%. Zawieszenie nie ma luzów.... Amorki nie "leją". Nie mam pojecia co sie dzieje.
Dodam, ze opony na tyle, z którymu kupiłem auto (205/45/R16) - były obydwie wyzabkowane.
Przy okazji pytanie: jak to możliwe, że amorki na tyle, które w momencie kupna miały skuteczność 65% - po 2 latach uzytkowania i przebiegu 80 tys maja skutecznosc 85%. Badanie wykonane na tej samej stacji.
Amorki gazowe Sachs.