wymiana spalonych zarowek licznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jorgus7
Użytkownik
Użytkownik

wymiana spalonych zarowek licznika

Post autor: jorgus7 » wt wrz 04, 2007 11:47

witam,

przepaliła mi sie zarowka od MFA rozebrałem licznik ale widze ze zarowki sa w takiej obudowie i nie da sie ich wyciagnac... co mam tam wsadzić i jak??

rada jak by ktos szukał... juz wiem... zarówki wyciagaja sie do góry wraz z tymi blaszkami po bokach. wysatrczy wypchnac blaszki do gory i mamy zaroweczke

jak rozebralem licznik widziałem ze sa dwie wolne dziruy na zaróweczki jedna najbardziej z prawej i druga 2 dziury obok sa puste... jedna pewnie bedzie od rezerwy paliwa (tak jak mowicie) ale co tam wsadzic ? skad skabinowac takei opraweczki??

pozdrawaim
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 12:19 przez jorgus7, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
anthrax00001
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: anthrax00001 » pn wrz 10, 2007 20:44

U mnie nie działa żarówka z prawej strony, nie widać zegarka w nocy, niby nic ale drażni :)

Może ktoś wie jak tam się dostać i jaką żarówkę trzeba na wymianę bo jak rozkręcę to ciężko będzie do sklepu jechać

LPG: [img]http://images.spritmonitor.de/174008.png[/img]

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pn wrz 10, 2007 21:48

Warto zajrzec czasami w PORADY
jorgus7 pisze:przepaliła mi sie zarowka od MFA rozebrałem licznik ale widze ze zarowki sa w takiej obudowie i nie da sie ich wyciagnac... co mam tam wsadzić i jak??
Te zarowki kupuje sie razem z oprawkami.
jak rozebralem licznik widziałem ze sa dwie wolne dziruy na zaróweczki jedna najbardziej z prawej i druga 2 dziury obok sa puste... jedna pewnie bedzie od rezerwy paliwa (tak jak mowicie) ale co tam wsadzic ? skad skabinowac takei opraweczki??
Co do montazu rezerwy, poszukaj bo bylo na forum, najlepiej wstawic licznik z seata

Gitner
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 21:55 przez Gitner, łącznie zmieniany 2 razy.

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”