Wyrobienie kluczyka scyzoryka, MFA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafiol
Nowicjusz
Nowicjusz

Wyrobienie kluczyka scyzoryka, MFA

Post autor: rafiol » wt wrz 18, 2007 17:56

Witam wszystkich,

NAbyłem ostatnio drogą kupna VW Golfa KM4 z 99 roku ale jak to czesto bywa z uzywanym autem, bez niektorych akcesoriow (sceptykow od razu zapewniam, ze mimo wszystko auto jest legalne ;) Moje watpliowosci sa dwie
1. Mam tylko jeden kluczyk typu scyzoryk, ale jest podniszczony a steruje z niego alarmem i immobilajzerem. W dwoch punktach rozłozono rece przy probie kopiowania, czy zostaje mi tylko serwis czy moge to zrobic gdzie indziej i za ile? Interesuje mnie Wroclaw jesli ktos zna dokladny adres
2. Pomiedzy zegarami mam uniwersalny wyswietlacz, na ktorym wg instrukcji pobranej z forum powinny byc wyswietlane roznego rodzaju przydatne informacje. Moj milczy. Mam za to MFA, komputer pokladowy, ktory ma wlasny duzo mniejszy ekran pod obrotomierzem. Czy to znaczy ze ten duzy u mnie nie bedzie juz dzialal bo jest niepotrzebny, czy oba ekrany powinny dzialac rownolegle? Czy moze instrukcja wogole dotyczy innego modelu auta lub jest nieaktualna?
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

rafal
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 21:46 przez rafiol, łącznie zmieniany 1 raz.

xisio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: xisio » śr wrz 19, 2007 00:02

ten duzy to nie od nawigacji ? ktora pewnie ci wyjeli przed sprzedaza ?

wyjmij imobilajzer z starego i wsadz do nowego nie ma problemu z tym, a pilota samemu sie programuje w dzwiach o ile maja taka sama czestotliwosc

[ Dodano: 19 Wrz 2007 00:02 ]
Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

rafiol
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafiol » śr wrz 19, 2007 08:42

Nie, to nie nawigacja. Kolega w Audi ma tak samo i mowi, ze u mnie wszstko ok, ale wole sie upewnic. Wydaje mi sie, ze MFA przejelo funkcje srodkowego ekranu miedzy szybkosciomierzem a obrotomierzem, ale moze tak mi sie tylko wydaje. Instrukcja w paru punktach rozni sie od tego, co widze w aucie i moze jest po prostu czesciowo nieaktualna (?)

A za pomoc z immobilajzerem dziekuje. Tylko co z alarmem?

Rafal

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”