Zalewanie filtra :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zalewanie filtra :)
Witam
Mam w planach wymianę filterka paliwa i mam pytanko odnośnie zalewania filtra przed założeniem aby później niepotrzebnie nie katować silnika.
W który otworek należy wlać paliwko ? Czy nie ma żadnego znaczenia gdzie się wlewa ?
http://img.photobucket.com/albums/v384/Adammor/2.jpg
Skorzystałem z fotek Adamm - a za co mu dziekuje
Mam w planach wymianę filterka paliwa i mam pytanko odnośnie zalewania filtra przed założeniem aby później niepotrzebnie nie katować silnika.
W który otworek należy wlać paliwko ? Czy nie ma żadnego znaczenia gdzie się wlewa ?
http://img.photobucket.com/albums/v384/Adammor/2.jpg
Skorzystałem z fotek Adamm - a za co mu dziekuje
-
- Użytkownik
- Kontakt:
MK1...Mk2...MK3...od 1989 roku i nigdy nie kombinowalem. Wykręcony stary, założony nowy, silnik na wolne obroty i....chodzi, nie gaśnie, wszystko w porządku. Układ sam odpowietrza się. Najwazniejsze, po wymianie filtra nie gazować. A jeśli juz zgaśnie z przyczyn nieszczelności układu paliwowago, odczekać kilka -kilkanaście sekund, odpalić samochod ponownie. W razie gdyby po tym czasie nie zaskoczył od razu, pedał gazu do dechy i to wystarczy.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
-
- Gadatliwa bestia
A to ciekawe bo mi zgasł jak próbowałem odpalić na suchym filtrze.MK1...Mk2...MK3...od 1989 roku i nigdy nie kombinowalem. Wykręcony stary, założony nowy, silnik na wolne obroty i....chodzi, nie gaśnie, wszystko w porządku.
Owszem zapalił ale ile trzeba było heblować.
A co to da że gaz do dechy wciśniesz dawka paliwa i tak będzie taka samaGRIZLI pisze:pedał gazu do dechy i to wystarczy.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Akurat wczoraj wymieniałem filtr u siebie, rozbię to często, gdyż obecnie roczny przebieg wychodzi mi okolo 40-45 tyś kilometrow a filtr wymieniam co 15 tyś. Silnik odpalil od kopa, po chwili obroty wyraźnie spadły i po kilku sekundach silnik zgasł. Odczekałem około 30s aby podciśnienie wytworzone w układzie paliwowym zassało paliwko, przekręciłem kluczyk, przytrzymałem około 3-4 sekund, silnik zapalił i już pracował normalnie. Jak ktoś się uprze, można przelać paliwko ze starego filtra ale nie widzę potrzeby latania do CPn po litr ropki do zalania filtra.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: