Mam golfa 1.8GT z 89roku i mam komputer pokładowy MFA.Może mi ktoś podać oznaczenia tego komputera co on pokazuje?I jak go sie ustawia???
Z góry dzięki
Zna ktoś oznaczenia komputera pokładowego MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zna ktoś oznaczenia komputera pokładowego MFA
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 20:49 przez Grzesiu 1.8GT, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzesiu:)
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
rozmumiem ze chodzi i o to co wskazuje ??? sterowanie mfa jest na manetce od wycieraczek
ma dwa tryby pracy pozycja suwak na 1 od zapalaenia silnika do zgaszenia (reset po 2godz od wylaczenia silnika)
1 godzina 2 czas od zapalenia silnika 3 przejechany dystans 4 spalanie chwilowe 5 temp oleju 6 temp powietrza
suwak pozycja 2 pokazuje to samo co 1 tyle ze od kasowania albo od odpiecia akumulatora
czyli pokazuje srednie dane np z dnia tygodnia miesiaca
poszczegolne wskazania kasuje sie pociagajac i przytrzymujac suwak na pozycji 0 z lewej dla
1 a z prawej dla 2
miedzy roznymi wskazaniami przeskakuje sie guzikiem na manetce z napisem mfa napewno znajdziesz
tak wogole to co masz za silnik skoro masz napisane 115 km nie bylo takiego silnika w mk2
byly 90 km wersja GT , a pozostale to GTi 107,112,129,139 km
ale mfa dziala tak samo
ma dwa tryby pracy pozycja suwak na 1 od zapalaenia silnika do zgaszenia (reset po 2godz od wylaczenia silnika)
1 godzina 2 czas od zapalenia silnika 3 przejechany dystans 4 spalanie chwilowe 5 temp oleju 6 temp powietrza
suwak pozycja 2 pokazuje to samo co 1 tyle ze od kasowania albo od odpiecia akumulatora
czyli pokazuje srednie dane np z dnia tygodnia miesiaca
poszczegolne wskazania kasuje sie pociagajac i przytrzymujac suwak na pozycji 0 z lewej dla
1 a z prawej dla 2
miedzy roznymi wskazaniami przeskakuje sie guzikiem na manetce z napisem mfa napewno znajdziesz
tak wogole to co masz za silnik skoro masz napisane 115 km nie bylo takiego silnika w mk2
byly 90 km wersja GT , a pozostale to GTi 107,112,129,139 km
ale mfa dziala tak samo
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 19:57 przez zajac, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
to albo ktos ci sciemnil (albo sam byl o tym przekonany po zalozeniu wydechu czy czegos) albo masz silnik 2e z mk3
jak otworzysz maske to rura od filtra powietrza idzie do takiej czapeczki na wtrysku czy do czegos co wyglada jak pudelko podluzne
jak otworzysz maske to rura od filtra powietrza idzie do takiej czapeczki na wtrysku czy do czegos co wyglada jak pudelko podluzne
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0