Błotnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Błotnik
Witajcie,
W ten weekend próbowałem wymienić błotnik - lewy przód.
Odkręciłem koło, nadkole, odkręciłem nawet wszystkie śruby... oprócz jednej
czy ktoś może mi napisać jak odkręcić śrubę która znajduje się mniej więcej na wysokości kierunkowskazu - wchodzi w nadwozie, w słupek? (lub jego okolice).
od strony nadkola wystaje - ale nie łeb śruby tylko gwint - tak jakby śruba była wkręcana gdzies od środka auta.
jak się dobrać do tej śruby? czy od środka auta powienienem ją odkręcić? mam zdejmować jakieś kolejne plastiki?
help....
W ten weekend próbowałem wymienić błotnik - lewy przód.
Odkręciłem koło, nadkole, odkręciłem nawet wszystkie śruby... oprócz jednej
czy ktoś może mi napisać jak odkręcić śrubę która znajduje się mniej więcej na wysokości kierunkowskazu - wchodzi w nadwozie, w słupek? (lub jego okolice).
od strony nadkola wystaje - ale nie łeb śruby tylko gwint - tak jakby śruba była wkręcana gdzies od środka auta.
jak się dobrać do tej śruby? czy od środka auta powienienem ją odkręcić? mam zdejmować jakieś kolejne plastiki?
help....
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
od środka auta nic się niezdejmuje. żeby zdjąć błotnik to ja zdjąłem zderzak bo tam z przodu są jak pamiętam dwie śruby które trzymaja błotnik, dalej śruby od góry jak maske podnisiesz i śruba albo tez dwie na tylniej części błotnika jak stoisz przodem do auta. niewiem czy rozumiesz to co napisałem. jak to wszytko odkręcisz to błotnik się jeszcze tylko na takim kleju trzyma i trzeba troche sily żeby go zdjąc
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
- Lukasz_mk2
- Forum Master
hmm.. może rzeczywiście - muszę bardziej ją oczyścić i trochę światła wziąć - może uda mi się jakoś ja wykręcić.
a propos tej mazi - pod błotnikiem - trzeba coś takiego kupić przez zamocowaniem nowego?
p.s. jesli chodzi o odkręcanie blotnika z przodu - udało mi się bez odkręcania zderzaka tylko łapę musiałem głeboko włożyć
a propos tej mazi - pod błotnikiem - trzeba coś takiego kupić przez zamocowaniem nowego?
p.s. jesli chodzi o odkręcanie blotnika z przodu - udało mi się bez odkręcania zderzaka tylko łapę musiałem głeboko włożyć
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Czy ktos ma moze schemat gdzie dokladnie znajduja sie te sruby do odkrecenia blotnika i ile ich jest?
Bede w srode zmienial zawieszenie, to od razu bym sprobowal powalczyc z blotnikiem, bo chyba jest zle dokrecony, bo widac, ze nie jest w 1 linii z prawa strona nadwozia auta tylko odstaje.
Czy zeby sciagnac blotnik trzeba sciagnac nadkole?
Szukalem na forum, ale ile osob tyle opinii co nalezy sciagac i jak odkrecac.
W ktorym miejscu nalezy potem uszczelnic masa klejaco-uszczelniajaca?
Bede w srode zmienial zawieszenie, to od razu bym sprobowal powalczyc z blotnikiem, bo chyba jest zle dokrecony, bo widac, ze nie jest w 1 linii z prawa strona nadwozia auta tylko odstaje.
Czy zeby sciagnac blotnik trzeba sciagnac nadkole?
Szukalem na forum, ale ile osob tyle opinii co nalezy sciagac i jak odkrecac.
W ktorym miejscu nalezy potem uszczelnic masa klejaco-uszczelniajaca?
jaszczur, wiesz po wpisaniu słowa błotnik jest 397 wyników
A jak wpisze blotnik to 219
W zakladkach mam chyba 8 tematow o blotniku, ale na ten, co podales jeszcze nie trafilem dziekuje.
Trzeba czy nie trzeba sciagac zderzak przedni?
A jak wpisze blotnik to 219
W zakladkach mam chyba 8 tematow o blotniku, ale na ten, co podales jeszcze nie trafilem dziekuje.
Trzeba czy nie trzeba sciagac zderzak przedni?
Ostatnio zmieniony czw maja 15, 2008 22:27 przez Kri$, łącznie zmieniany 2 razy.