Problem z alarmem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Ontario
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z alarmem

Post autor: Ontario » sob lis 10, 2007 13:43

Witam!
Prosilbym o szybkie porady...
Akcja jest tego typu ze zostawilem zamkniety smochod na parkingu a po 1,5godziny juz nie moge go otworzyc centralem. Mam oryginalny klucz scyzoryk. Pomyslalem padly w nim baterie -> wmienilem i dalej nie moge go otworzyc, gdy otwieram go kluczykiem i przekrecam kluczyc w stacyjce -> wlacza sie alarm. Istanieje mozliwosc ze zostawilem wlaczone radio i padl akumulator... ale to nic pewnego.

Co moge w zwiazku z tym zrobic? Wiecie moze jak i gdzie odlacza sie alarm ?

Pozdr.
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 18:29 przez Ontario, łącznie zmieniany 1 raz.

Mój były... MK4: [url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129846&sid=00461ca3ac1fefaae850db21016f17f9[/url]
Wykonam każdą naklejke w dowolnym kolorze/rozmiarze..
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=256176[/url]

Awatar użytkownika
niebieski91
SHARIKOWIEC
Kontakt:

Post autor: niebieski91 » sob lis 10, 2007 15:35

Ontario pisze:Co moge w zwiazku z tym zrobic? Wiecie moze jak i gdzie odlacza sie alarm ?
na początek sprawdź jak piszesz aku - to że nie otwiera z pilota to może być własnie brak pradu - czy otwierane z kluczyka - otwierają sie wszystkie zamki czy jeden ( bo slaby aku moze powodowac że nie wszystkie silowniki działają)
- poza tym może po prostu padla Ci centralka od aloarmu (czujnik jakiś ) i nie lapie sygnalu pilota
- gdzie wyłacza sie alarm - u fachowca ktory go zakladał - a powaznie to zalezy czy masz fabryczny czy dokładany
- jak dokładany to magik ktory Ci go zakładal powinien zrobić obejście i powinien Ci o tym powiedzieć - a jak fabryczny to kurde nie wiem ?
Pewnie za duzo Ci nie pomoglem ale nic wiecej nie przychodzi mi do głowy

Obrazek

Awatar użytkownika
cylinder
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: cylinder » sob lis 10, 2007 16:57

Ja miałem podobnie, ale umnie była to akurat bateria w pilocie. Co do wyłaczenia alarmu to zobacz czy jest po prawej stronie za akumulatorem taka czarna puszeczka, jezeli alarm był montowany fabrycznie.
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 16:58 przez cylinder, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dar3k_
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: dar3k_ » sob lis 10, 2007 18:27

skoro wymieniles baterie w kluczyku to musisz teraz go zakodowac, chyba to jest jakos tak Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

sprawdz moze akurat bedzie ok

Było MK4 GTI 2.3 V5 150PS

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”