AFN na zimnym dymi na niebiesko (nie bierze oleju)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AFN na zimnym dymi na niebiesko (nie bierze oleju)
Witam mam problem gdy odpale silnik z rana i pochodzi sobie chwile a następnie przytrzymam go na obrotach 2000 obr/min to dymi na niebiesto i to dosyć mocno. Odczuwalna jest nierówna praca silnika tak jak by nie przepalał całego paliwa tak jak by "pluł" w wydech. Gdy sie przejade kawałek przestaje dymić i wszystko jest ok. Czy wie ktoś może dlaczego tak sie może dziać?
-
- Gadatliwa bestia
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
VW_Bodzio, nic sie nie dzieje po prostu na zimnym silnik ropa nie jest spalona do konca i auto troche przykopci , jesli po rozgrzaniu silnika przestaje to nie ma sie czym przejmowac . mój tez przy pierwszych kilometrach lekko kopci , tak tego nie widac dopiero jak ktos zamna jedzie i świeci ale po rozgrzaniu jest ok.
[ Dodano: Nie Gru 02, 2007 16:27 ]
[ Dodano: Nie Gru 02, 2007 16:27 ]
taki problem to nie problem radze cieszyc sie TDI-emwawrzon pisze:ja mam ten sam problem. tylko nie odczuwam nic podejzanego w pracy silnika
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Jak mu dajesz po garach to tak ma być. Diesel ma zdefiniowaną tzw granicę dymienia. Zależy ona od głównie prędkości obrotowej i obciążenia. Każdy tak ma. Tak ma być i tyledarko68 pisze:mam borę 1,9 TDI w automacie przy przyśpieszaniu zostawia za sobą czarną chmurę i trochę sadzy. Dlaczego tak jest?