audi a3 - naglosnienie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
audi a3 - naglosnienie
qmpel wlasnie kupil ale nie ma glosnikow. Prawdopodobnie dol jest 13 cm a lepiej zalozyc 16 da sie to jakos latwo obejsc ? - jeszcze nie sciagalismy tapicerki wiec nie wiemy jak to tam jest. Tweetery beda w oryginalnych miejscach - jakie doradzacie?. No i poradzcie jakas zwrotnice :]. Sam mowi ze slon mu na ucho nadepnal wiec nie musi to byc wypasiony sprzet - ale jakies podstawy budowy trzeba zachowac
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Zwalcie boczek i zerknij czy uda się upchnąc mdf taki jak podałem na FAQ nie miałem do czynienia z A3 więc nie wiem czy wejdą 16 ale podejrzewam że napewno od spodu najwyżej boczek troche zmniejszy powierzchnie membrany. Poza tym mozna dokupić boczki na allegro pod dowolny głośnik i wtedy dopasowywac pierścienie. Zestaw dwudrożny najtańszy z lepszych to tradycyjnie hertz.
TUTENHAMON
- TUTENHAMON
Zakup taschke do audi A3 ale i tak boczek musisz zdjąć bo trzeba wygłuszyć drzwi bez tego zapomnij o audio bo szkoda kasy inwestować.
TU MASZ LINK DO TASCHKI http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49997515
TU MASZ LINK DO TASCHKI http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49997515
TUTENHAMON
- TUTENHAMON
dlaczego nie chcesz przerobić drzwi???
bez tego niec ci nie zagra - raz że nie zmieszczą się tam głośniki, dwa fabrycznie głośniki są mocowane do drzwi a więc kaszana, trzy nawet jak coś włożysz większego to i tak tapicerka zakryje głośnik i bedzie kicha.
JBL - to łupiący sprzęt nie mający nic wspólnego z dobrym brzmieniem - JBL'a to można kupić ewentualnie subwoofer. Węc ten systemik sobie odpuść.
Nie wiem jak ci zobrazować jak wypadnie głośnik 13 cm w porównaniu z 16 - to tak jakbyś porównał motorówkę z kajakiem - i to i to pływa. Z tym że 13 cm system nie jest tańszy od 16 (jakieś grosze różnicy)
bez tego niec ci nie zagra - raz że nie zmieszczą się tam głośniki, dwa fabrycznie głośniki są mocowane do drzwi a więc kaszana, trzy nawet jak coś włożysz większego to i tak tapicerka zakryje głośnik i bedzie kicha.
JBL - to łupiący sprzęt nie mający nic wspólnego z dobrym brzmieniem - JBL'a to można kupić ewentualnie subwoofer. Węc ten systemik sobie odpuść.
Nie wiem jak ci zobrazować jak wypadnie głośnik 13 cm w porównaniu z 16 - to tak jakbyś porównał motorówkę z kajakiem - i to i to pływa. Z tym że 13 cm system nie jest tańszy od 16 (jakieś grosze różnicy)
- TUTENHAMON