Złacze elektrycznych szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kapic
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Złacze elektrycznych szyb

Post autor: Kapic » wt gru 18, 2007 21:35

Chłopaki mam problem, mam siłownik do szyby ale bez wiązki.
Wiem co jak podpiąć bo to nie problem, ale problem tkwi w rozpoznaniu pinów przy silniku (chodzi konkretnie o drzwi prawe po stronie pasażera)

Złacze jest prostokątne skrajne piny to + i masa ale nie wiem który jest który.
A pozostale to już w ogole, nie chce podpiąć odwrotnie żeby nic nie spalić
Powie mi ktoś jak sie liczy piny?

konkretnie mnie interesuje 1,6,8,14,2,3,12,7,15

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt gru 18, 2007 21:45

tu masz fotkę z numeracją , ale za licho nie wiem czy to prawa czy lewa strona, mam to w ręce ale nie pamietam. Obrazek
Możesz mi albo przysłać fotkę swojego modułu to ci powiem czy to ten sam, albo możesz zdjąć pokrywkę ze swojego, na płytce drukowanej jest podana numeracja.

[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 8:48 pm ]
już wiem, na fotce jest moduł kierowcy, nie wiem czy ten od pasażera jest lustrzanym odbiciem jeśli chodzi o piny, lepiej zdejm pokrywkę.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Kapic
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kapic » wt gru 18, 2007 22:58

To chyba jednak prawy pasażera. bo mam ten sam, nie moge go otworzyć bo nie mam torx'a.

Obrazek

A powiedz mi jak masz miernik czy pomiędzy pinem 1 a obudową silnika jest zamknięty obwód ?

I teraz jeszcze jedno pytanko by mieć domykanie musze na pin 8 lub 14 (nie wiem który ale sprawdze podać +12V. W opcji alarmu mam osobny kanał na to ale on podaje syg. przez 25 sek. Czy to nie za długo? nie spali silnika? zadziala nadmiarówka?

Dzięki za pomoc + dla Ciebie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt gru 18, 2007 23:08

czas 25 s jest ok,silnik się sam wyłącza po dojściu szyby do końca do końca. Ze stronami masz rację na pewno, nie pamiętałem.
Domykanie dajesz na pin 14.
Moduł mam pod reką bez silnika, więc nie odpowiem na pytanie pierwsze, ale 1 to masa więc bardzo możliwe

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”