pomocy..elektryka padla;/

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

bati_bart
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

pomocy..elektryka padla;/

Post autor: bati_bart » pn sty 14, 2008 23:11

panowie prosze was o pomoc.potrzebuje schemat podlaczenia kabli do silnika KR.mianowicie mam pourywane kable bez kostek i niewiem jakie kolory ida na silnik krokowy a jakie na listwe wtryskowa ;/ prosil bym o pomoc albo o podonie kolorow kabli jakie ida na jakie czujniki...dodam ze interesuje mnie krokowiec,olej,i listwa wtryskowa..z gory wielkie dzieki:) pozdro.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » wt sty 15, 2008 09:44

Nie wiem co masz za silnik, bo KR nie ma listwy wtryskowej. Moze cos pomieszales ? Czujników cisnienia oleju nie ma w instalacji sterujacej silnika. Są one w instalacji calego auta (konkretnie zegarow). Dodatkowo na kolorach kabli nie mozesz bazowac (rozne kolory w roznych latach produkcji) Bazować musisz na pinach wychodzących ze sterownika.

Jeszcze raz powiedz co masz za silnik (bo skoro masz listwe to na pewno nie KR) i czego naprawde potrzebujesz (schematu instalacji silnika, czy schematu silnika, zegarów i całej elektryki ?)

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”