źle zapala po wymianie uszczelki pod głowicą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
źle zapala po wymianie uszczelki pod głowicą
tak jak w temacie źle zapala głównie jak jest ciepły bez przyspieszacza przed wymiana palił po pół obroty rozrusznika a teraz ze 3 obroty robi jak nie wiecej głowica była planowana i sprawdzona szczelność zawory były podocierane i zmienione gumki zaworowe tak przy jednej robocie pompy nie przestawiałem wał ustawiłem na ceche wałek na blokade pompa pasowała na blokadzie była zrobiłem tak samo jak wymieniałem rozrząd i chodził dobrze mogło zmienić coś planowanie głowicy była tylko wyrównana uszczelka została taka jak była na 3 karby. Za nie długo jade dokręcić głowice po 1000km i nie wiem czy pompe ustawiać.
-
- Nowicjusz
nie polecam tego robić!!!! zreszt azależy jak dokrecałeś glowice i czy śruby byly nowe.misiek24 pisze:Za nie długo jade dokręcić głowice po 1000km
na bank musisz ustawić kąt wtrysku, ja u siebie ustawilem wszystko na znaki i bła kupa, musiałem regulowac paskiem o ząbek a pożniej korygować pompka.
masz to samo
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
to kwestai zaplonu czyli ustawienia odpowiednio pompy a dokrecenie glowicy polecam bo bedzie juz ulozona do bloku
Masz problem z komputerem, szukasz Vag'a odezwij się cos poradzimy
auta aktualne:
Passat b3 1.9 TDI, Golf 2 1.6 TDi
posiadane: *Passat b4 1.9TDI*Passat b3 2.8 VR6*Passat b3 2.0 *Passat b2 1.6 D*Golf 2 1.6TD*
auta aktualne:
Passat b3 1.9 TDI, Golf 2 1.6 TDi
posiadane: *Passat b4 1.9TDI*Passat b3 2.8 VR6*Passat b3 2.0 *Passat b2 1.6 D*Golf 2 1.6TD*
śruby były nowe wiec mysle że dokręce jeszcze 100km i jade przy okazji pompe sprawdze koło z wałka było odkręcane a wałek na blokade ustawionytberent pisze:nie polecam tego robić!!!! zreszt azależy jak dokrecałeś glowice i czy śruby byly nowe.
na bank musisz ustawić kąt wtrysku, ja u siebie ustawilem wszystko na znaki i bła kupa, musiałem regulowac paskiem o ząbek a pożniej korygować pompka.
masz to samo
[ Dodano: 24 Sty 2008 17:29 ]
zauważyłem jeszcze jedno i nie wiem czy to może przez tą pompe że inna dawke dostaje mianowice jak go troche przegonie i to tak maks do 3500 obrotow to widze jak wrośnie mi troche temp. tak m niejwiecej przed ta kropke za dioda na wsaźniku temp. nie wiem ile to stopni przedtem tego nie było a może nie zauważyłem głowica była w sprawdzeniu i płaszc zyzna była robiona na poczatku jeździłem delikatnie żeby sie wszystko ułożyło wiekszego kopcenia też nie zauważyłem.
głowica dokręcona myśle że już można troche bedzie przycisnąć przy okazji pompa ustawiona była minimalnie przestawiona teraz pali nawet lepiej odkąd jestem w posiadaniu mojego golfa bez przyspieszacza też super zapala nawet jak zimny nic nie telepie przy okazji zmieżylem soboie cisnienie doladowania 0,7 bar wyszlo narazie tak zostawie turbo k24 chyba (orginalne od JR), acha i co do temp wody to miezylem i przy normalnej jezdzie to w zbiorniczku było tak około 86,5stopnia a przy 93 stopni wentylator sie włancza.