trzeszczace drzwi....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
trzeszczace drzwi....
witam
problem polega nie na zle przykreconej tapicerce drzwi tylko chyba w zawiasach.
drzwi ( tak mi sie wydaje przynajmniej) nie sa opuszczone bo zamykaja sie oki tylko przy wiekszych predkosciach slychac swist powietrza oraz na wyborach zaczyna cos trzeszczec jak niby plastiki... choc gdy otworze drzwi w czasai jazdy po wertepach dzwiek zanika i jest cisza...
moglby mi ktos cos doradzic???
bede wdzieczny.
pozdrawiam
Daniel
problem polega nie na zle przykreconej tapicerce drzwi tylko chyba w zawiasach.
drzwi ( tak mi sie wydaje przynajmniej) nie sa opuszczone bo zamykaja sie oki tylko przy wiekszych predkosciach slychac swist powietrza oraz na wyborach zaczyna cos trzeszczec jak niby plastiki... choc gdy otworze drzwi w czasai jazdy po wertepach dzwiek zanika i jest cisza...
moglby mi ktos cos doradzic???
bede wdzieczny.
pozdrawiam
Daniel
no wlasnie rozbieralem wszystko i nawet sie przejechalem autem bez tapicerki i nic nie dalo... mysle ze moze byc luz na zawiasach i dlatego tak skrzypi... wydaje mi sie ze one sie przesuwaja horyzontalnie bo slychac te trzaski przy ruszaniu i hamowaniu ... mniej na wybojach. jutro zalatwie torx'a to poproboje... podeslijcie jakies pomysly co i jak bo moze to nei to co mysle...
[ Dodano: 27 Sty 2008 21:40 ]
odkrylemn ze jak naciskam na miejsce zaznaczone na zdjeciu slychac chrobotanie...
ktos cos doradzi??? zawias czy co???
[ Dodano: 27 Sty 2008 21:40 ]
odkrylemn ze jak naciskam na miejsce zaznaczone na zdjeciu slychac chrobotanie...
ktos cos doradzi??? zawias czy co???

siemanko
ja mam podobny problem, ale zero luzow na zawiasach itp po paru probach zauwazylem ze trzeszczenie pochodzi z okolic szyby tak jakby trzeszczala w gornej uszczelce jakby za malo trzymala czy cos, otworzy sie szybe nawet o 1 cm i juz nie trzeszczy, ciekawe czy wymiana uszczelki zalatwi sprawe czy to jakas prowadnica podnosnika szyby
pozdrawiam
ja mam podobny problem, ale zero luzow na zawiasach itp po paru probach zauwazylem ze trzeszczenie pochodzi z okolic szyby tak jakby trzeszczala w gornej uszczelce jakby za malo trzymala czy cos, otworzy sie szybe nawet o 1 cm i juz nie trzeszczy, ciekawe czy wymiana uszczelki zalatwi sprawe czy to jakas prowadnica podnosnika szyby
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 29, 2008 17:07 przez Mash, łącznie zmieniany 1 raz.