Problem ze znalezieniem wtyku OBD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze znalezieniem wtyku OBD
witam posiadam golka II gti 16v wersja z canady i tu wlasnie mam problem=) czy ktos pomoze mi zlokalizowac wtyk diagnostyczny zeby mozna bylo go podpiac i sprawdzic co boli mogeo golfa, czesto niewiadomo czemu wchodzi w tryb awaryjny, tak to przynajmniej nazwal moj emchanik a zobjawy to jakby spadek mocy i na luzie zejscie na bardzo niskie obtory. kiedy chcialbym w tym momecie pzyspieszyc auto sie zdlawi pozniej wyje silnik, wchodzi na obroty a w zreczywistosci lewdwo jedize i wogole sie nie zbiera. normalnie sa to podobno dwa kable przy cewce do diagnostyki, tyle ze u mnie sa w innych kolorach i az strach to sorawdzac bo jeszcze cos pojdzie z dymem=) mam przy samym komuterze jeden wolny wtyk i ktos keidys mi powiedzial ze to ejst to, ale tam ejst 3-pinowy a podobno diagnostyczny ma 2-piny. tak czy owak prosze o pomoc moze ktos mial taki problem badz wie gdzie szukac tej wtyczki, z gory dzieki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2008 19:58 przez cotton, łącznie zmieniany 1 raz.
OBD1?? mozna jasniej =) no poszukam, ale czy napewno?? bo juz niemale klocki mam z tym moim golfem prez to ze to kanadyjczyk, wszytsko na opak wszytsko gdzie indziej i na dodatek gti, albo ja poprostu trafiam do ciulatych mechenikow =) a wracaja do tych kostek mniej weicej skad one maja wychodzic?? juz neiraz rozbieralem srodkowy tunel i nic tm nie widzialem jaki kolory maja byc tych kabelkow?? isa w jakijs jeden wiazce czy osobno??
kurcze cos mi swita ze widzialem tem jakis kabel i zastanawilem sie od czego on jest, musze sprawdzic faktycznie czy tam jeszcze siedzi, tyle ze to byl jeden kabel z waska biala wtyczka, cos wlasnie takiego jak taki jeden od cewki moze to byc to??, rok mojego golfa to 91 przyajmniej tam mi sie wydaje =)
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
no właśnie jeden z wtyków OBD1 ma biały kolor a drugi czarnycotton pisze:tyle ze to byl jeden kabel z waska biala wtyczka
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]