Luzy w skrzyni biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Luzy w skrzyni biegow
Witam! W moim Mk3 pojawił sie problem (już od dłuższego czasu ale dopiero teraz mogę to zrobić) tego typu ze biegi chodzą za luźno. Czasami nieidzie wrzucić 1 biegu na postoju przy włączonym silniku. Gałka zmiany biegów niema prowadzenia tzn. sa luz, lata, przerzucając bieg z 2 na 3 trzeba celować- niema odbicia sprężyny. W skrzyni nic nie zgrzyta itd- skrzynia na 100% będzie dobra. Ma przejechane 217tyś (silnik i wszystko stan idealny). Mam pytanie co by mu mogło dolegać, słyszałem ze wybierak na skrzyni jest łożyskowany i jak sie zrobi luz na łożysku to właśnie tak sie dzieje??. W najbliższym czasie mam zamiar to rozbierać, i zobaczyć co by to mogło być. Gdzie można dostać jakieś części do skrzyni typu wybierak. proszę o podpowiedzi, i uwagi , ponieważ przeszukałem forum i nie znalazłem tego typu przypadku (wszystkim chodzą za ciężko a u mnie jest odwrotnie)Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 20:42 przez adams169, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Musisz zrobić mały remoncik na pewno musisz kupić
Jabłuszko
tylko upewnij się co do werji swojego golfa poprostu ta ałka się wyciera i zapada
Przy okazji wymień Cięgna
Potrzebny jest kanał bo trzeba się dostać od spodu i odkręcić kataliator i zdjąć osłone termiczną pozdrawaiam
Jabłuszko
tylko upewnij się co do werji swojego golfa poprostu ta ałka się wyciera i zapada
Przy okazji wymień Cięgna
Potrzebny jest kanał bo trzeba się dostać od spodu i odkręcić kataliator i zdjąć osłone termiczną pozdrawaiam
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie zauważyłem sorki
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Witam, dołączam dokładny opis mechanizmu zmiany biegów z ksiązki wyd. WKŁ. Według mnie wadą takiego działania mojej srzyni biegów (a raczej gałki) jest element oznaczony na rysunku numerem 13- wałek wyboru biegów. No ale to są tylko moje przepuszczenia, może ktoś zna się lepiej niż ja, bo niechcem niepotrzebnie czegoś rozbierać a zależy mi na czasie bo auto potrzebuje caly czas. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc