Tak jak w temacie. Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem. W golfie II 1,3 w skrzyni 5-biegowej. Ostatnio ciężko chodziły biegi. Tzn na samym początku raz po raz nie chciała wejść 1. Poźniej także 2 a teraz nie ma wstecznego. Mam tego golfa od niedawna a jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??
[ Dodano: 26 Kwi 2008 14:13 ]
i jeszcze jak jadę to lewarek od biegów obija się o coś i słychać taki metaliczny odgłos. Ma ktoś jakis pomysł co mogło się stać??
Brak wstecznego reszta ciężko chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pieprzenie młotka, skrzynia się rozsypuje. Jak nadal chcesz to auto to )teraz dopiero doczytałem że już kupiłeś) niestety musisz się liczyć z jej wymianą, kaszt taki sobie w przypadku (nie jak w Mk4) ale jednak zawsze/wisnia61 pisze:jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??
Re: Brak wstecznego reszta ciężko chodzi
Wiadomo, skrzynia się sypła, ale tak z ciekawości pytam, ruszasz pewnego dnia, wrzucasz wsteczny a tu nic? Lub było to czymś poprzedzone, np. zgrzytaniem, stukaniem...?wisnia61 pisze:Tak jak w temacie. Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem. W golfie II 1,3 w skrzyni 5-biegowej. Ostatnio ciężko chodziły biegi. Tzn na samym początku raz po raz nie chciała wejść 1. Poźniej także 2 a teraz nie ma wstecznego. Mam tego golfa od niedawna a jak sie pytałem poprzedniego własciciela to powiedział że wymieniał olej w skrzyni i może zły wlał. Jest możliwe że to jest tego przyczyną??
[ Dodano: 26 Kwi 2008 14:13 ]
i jeszcze jak jadę to lewarek od biegów obija się o coś i słychać taki metaliczny odgłos. Ma ktoś jakis pomysł co mogło się stać??
Dzięki