Problem po wymianie rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem po wymianie rozrzadu
Witam mam problem po wymianie paska rozrzadu musiał cos zepsuc mechanik ponieważ jak go zapale na zimnym to ciezko odpali jak dam przyspieszac to klepie jakby miał ciezko isc głosniej chodzi niz chodził no i kopci jak z komina....:(:( tak zbiera sie normalnie tylko chodzi tak twardawo...co mogł uszkodzic mechanik prosze o porade jak co sprawdzic..albo gdzie sie wybrac w poblizu Bytomia,Piekar Śląskich.....
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 15:46 przez kriiss23, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Problem po wymianie rozrzadu
kriiss23 pisze:Witam mam problem po wymianie paska rozrzadu musiał cos zepsuc mechanik ponieważ jak go zapale na zimnym to ciezko odpali jak dam przyspieszac to klepie jakby miał ciezko isc głosniej chodzi niz chodził no i kopci jak z komina....:(:( tak zbiera sie normalnie tylko chodzi tak twardawo...co mogł uszkodzic mechanik prosze o porade jak co sprawdzic..albo gdzie sie wybrac w poblizu Bytomia,Piekar Śląskich.....
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
może nie jest tak żle i niczego niezepsuł ,prawdopodobnie wymienił rozrząd i zapomniał(a raczej mu się niechciało) ustawić kąt wtrysku czyli początek tłoczenia pompy wtryskowej ...wystarczy zmienić lekko napięcie paska rozrządu co przy wymianie jest nieuniknione i zmienia sie kąt wtrysku ...a tak na marginesie to partacz nie mechanik...
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 22:21 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
"to pompa jest na sztywno czy na jakiś sprężynach bo chyba nie wiesz co piszesz"...maciek88 ,wiem co piszę ,pasek w AAZecie naciąga się napinaczem czyli rolką z łożyskiem dokręcaną po odpowiednim naciągu paska o czym nie wspomniałem bo to oczywiste ale jak lubisz sie czepiać i wymyślać dziwne stwierdzenia jak to zacytowane powyżej to twój problem...ja nic takiego nie napisałem
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018