Przegrzewa sie, twarde węże
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przegrzewa sie, twarde węże
Witam
Mam mały problem z moim golfikiem, ponieważ zaczoł sie przegrzewać. Choć wskaźnik nie pokazuje dużej temperatury, to węże sa twarde, cisnienie jest duze i woda prawie sie juz gotuje. Nie kopci na biało, nie ma masła na korku wlewu ani na miarce oleju, nie ma oleju w zbiorniczku wyrównawczym. Wogóle bardzo szybko sie zagrzewa. Jeszcze zauważylem jedną rzecz, że górny wąż który idzie do chłodnicy bardzo szybko jest ciepły, a dolny przez długi czas jest zimny. Pompa wody jest nowa, chłodnica również.
Więc moje pytanie brzmi, co może byc przyczyna.
Mam mały problem z moim golfikiem, ponieważ zaczoł sie przegrzewać. Choć wskaźnik nie pokazuje dużej temperatury, to węże sa twarde, cisnienie jest duze i woda prawie sie juz gotuje. Nie kopci na biało, nie ma masła na korku wlewu ani na miarce oleju, nie ma oleju w zbiorniczku wyrównawczym. Wogóle bardzo szybko sie zagrzewa. Jeszcze zauważylem jedną rzecz, że górny wąż który idzie do chłodnicy bardzo szybko jest ciepły, a dolny przez długi czas jest zimny. Pompa wody jest nowa, chłodnica również.
Więc moje pytanie brzmi, co może byc przyczyna.
Ostatnio zmieniony sob cze 21, 2008 22:09 przez GOLFERGTD, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli się tak grzeje to proponuję również dobrze odpowietrzyć układ, może powietrze ci siedzi w chłodnicy.
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2008 10:20 przez BENITO, łącznie zmieniany 1 raz.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.