POMOCY Blaupunkt ESSEN CD31

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

POMOCY Blaupunkt ESSEN CD31

Post autor: maro » sob cze 25, 2005 01:02

Panowie pomocy!!!!!!! Bo juz nie wiem co mam zrobic i nikt nie wie co jest grane. Mam radyjko jak w tytule 4 glosniki wspolosiowe 2x JBL i 2x Clatronic do tego wzmacniacz na skrzynie 400 Wat. Problemy zaczely sie jakis miesiac temu. Jade sobie nagle prawy przedni glosnik przestaje grac i skrzynia sie wycisza (cos tam gra ale bardzo slabo). Zawiozlem radio do naprawy okazalo sie ze jakis kondensator byl spalony zaplacilem 60 zł i gralo przez jakies 4 dni. Znowu przestal glosnik grac ten sam a na dodatego wzmacniacz podal napiecie na skrzynie i sie spalil glosnik basowy. No to ja znowu ale tym razem do innego goscia sprzet zawiozlem, naprawil (koncowka mocy chyba byla walnieta) i pogralo 1 dzien. Znowu przedni prawy nie gra, ale wzmacniacz i skrzynia wporzadku. Efekt jest taki ze jezeli podkrece na maksa i wycisze reszte glosnikow to troche slychac z tego prawego. Prosze niech ktos mi pomoze bo juz nie wiem co mam zrobic a nikt nie wie jaka jest tego przyczyna!!!! Jeszcze jedno jak radio bylo dobre i wyciszylem przednie glosniki (zostawilem tylne bez balansu) to skrzynia sie tez wyciszala do 0, czy to normalne?? Za kazde podpowiedzi dzieki

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » sob cze 25, 2005 10:31

Zabacz czy przewód który idzie do głośnika tego który cicho gra nie jest przetarty i nie masuje gdzieś. Poza tym sprawdz wejścia głosnikowe do radia czy coś nie tak i wejścia do wzmacniacza. Czy sprawdzałeś głośnik (ten cichszy) na innych kanałach.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: maro » sob cze 25, 2005 23:34

Tak wszystkie kabelki posprawdzane i jakiego glosnika bym nie wlozyl w prawe drzwi to samo. Mam tylko jedno pytanie bo wychodzi na to ze powoduje te wszystkie klopoty wzmacniacz, czy to jest mozliwe ze wyjscie kanalow prawego i lewego na wzmacniaczu moze to powodowac?? A moze kabelek jest gdzies zalamany i dlatego??

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”