Nie chce zapalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nie chce zapalić
PAnowie potrzebuje pomocy pilnie poniewaz mam małego synka wiec nie mam za bardzo czasu aby dokładnie przeszukac forum,moj diesel 1.9 zapalił rano i teraz miałem jechac z synem do lekarz a tu nic nie pali nie , i teraz jedyne co zauwazyłem nie zapalaja sie kontrolki od swiec . i teraz jak sprawdzic czy ten czujnik od swiec jest dobry?? czy jest inny sposób aby to sprawdzic
Ostatnio zmieniony śr sie 06, 2008 13:50 przez asmodeusz29, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
tak na popych tez pomyslałem . a czy na pompie jest napiecie sprawdze to wieczorkiem.WIec dzis jeszcze odpisze wam
[ Dodano: 06 Sie 2008 17:34 ]
NIe wiem co to było ale własnie szedłem na dół aby popatrzec a tu niespozianka zapalił i swiece sie zapalaja.
Tylko sie zastanawiam co to mogło byc abym nie miał takich niespodzianek czesciej?
[ Dodano: 06 Sie 2008 17:34 ]
NIe wiem co to było ale własnie szedłem na dół aby popatrzec a tu niespozianka zapalił i swiece sie zapalaja.
Tylko sie zastanawiam co to mogło byc abym nie miał takich niespodzianek czesciej?
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
Według mnie niema opcji, żeby nie odpalił rano jeśli nawet świece nie grzeją. Może się telepać, delikatnie dławić,ale powinien odpalić. U mnie było zawsze tak: jeśli nie kręci-padł akumulator,a jeśli kręci zawsze sprawdzałem czy pompa podaje paliwo. Najlepiej sprawdź czy w wężykach do pompy jest paliwo. Może ci się zapowietrzył. Świece przestają się palić jeśli temperatura silnika jest mniejsza niż 68 stopni, fakt rano powinny się zapalić. Weź pod uwagę, że w zwykłym dieslu ( ja mam 1y bez kompa) załączenie się świec jest zależne od czujnika temperatury silnika. Najpierw sprawdź czy pompa podaje paliwo, później elektryka ( od bezpiecznika, przekaźnik po listwę świec)
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
-
- Mały gagatek