Rano, po dłuższym podstoju, gdy odpalam silnik to słychać ciche, okresowe piszczenie. Częstotliwość zgodna z obrotami.
*#cenzura#* się temu bliżej zauważyłem, że dźwięk dochodzi z okolic paska rozrządu.
Nie jest to piszczenie "standardowe" gdy np dostanie się trochę wilgoci pod inne paski.
Po kilku minutach jeżdżenia dźwięk znika.
Pasek był wymieniany 40kkm temu (1,5 roku temu). Czy to mogą być rolki? Pasek? Coś innego?
Kto podpowie?
Golf 4 1.9 TDI 110KM
Pozdrawiam
piszczy podczas startu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak masz rolke alternatora ze sprzęgiełkiem to też może piszczeć,
najczęstsza usterka to napinacz wilorowkowego
a wymieniałeś napinacz, paska rozrządu? jakiej firmy?tomekp pisze:Pasek był wymieniany 40kkm temu (1,5 roku temu). Czy to mogą być rolki? Pasek? Coś innego?
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Niestety nie odpowiem na to pytanie - po prostu nie wiem - nie ja wymieniałem pasek.andrew.zbyrko pisze:jak masz rolke alternatora ze sprzęgiełkiem to też może piszczeć,
a wymieniałeś napinacz, paska rozrządu? jakiej firmy?
Jakie są orientacyjne koszty wymiany paska rozrządu + rolek + tego co powinno być jeszcze wymienione?
Bo chyba tylko napinacza nie ma sensu jak już to ruszę?
Pozdrawiam